Home       Contact       Winkelmandje (0)       Mijn Account

Home

Winkels

Service

Contact

Account

Mandje (0)

BMX


Wilt u een BMX fiets kopen? Bij Fietsoptimaal.nl vindt u de geschikte BMX voor een voordelige prijs. 
-


Wat is een BMX fiets?

Bij BMX draait alles om adrenaline, snelheid en stunts. Of u nu een ervaren fietser bent of net begint, het is een sport die mensen van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus aanspreekt. Het is een discipline waarbij behendigheid en doorzettingsvermogen worden getest, terwijl u indrukwekkende trucs uitvoert op de fiets. BMX-fietsen zijn ontworpen om de extremiteit van de sport aan te kunnen. Ze zijn lichtgewicht en hebben sterke frames die bestand zijn tegen hoge druk tijdens sprongen en tricks. De geometrie van een BMX-fiets verschilt ook enigszins van andere soorten fietsen, waardoor ze wendbaarder en responsiever zijn. Er zijn verschillende redenen waarom mensen kiezen voor een BMX-fiets. Ten eerste biedt het een geweldige vorm van lichaamsbeweging. Het beoefenen van BMX helpt niet alleen bij het verbeteren van de conditie, maar ook bij het ontwikkelen van kracht in het hele lichaam. Daarnaast is BMX-fietsen ook een sociale activiteit. Overal ter wereld zijn er lokale skateparken waar mensen samenkomen om trucs te oefenen, nieuwe technieken te leren en elkaar aan te moedigen om hun grenzen te verleggen.
 

Welke BMX fiets past bij mij?

Als u denkt aan het aanschaffen van een BMX-fiets, is het belangrijk om de juiste keuze te maken. Er zijn verschillende soorten BMX-fietsen beschikbaar zoals freestyle, race en street. Elk type heeft zijn eigen kenmerken en is geschikt voor verschillende doeleinden.
Freestyle BMX-fietsen zijn ontworpen voor stunts en tricks in skateparken. Ze hebben vaak een stevig frame, met dikke banden voor extra grip. Deze fietsen hebben ook pegs (buizen) aan de achteras om trucs op te kunnen doen.
Race BMX-fietsen daarentegen zijn gebouwd om snelheid te maken. Deze lichtgewicht fietsen zijn perfect voor racers die competitief willen deelnemen aan wedstrijden. Ze hebben meestal geen remmen en hebben een gestroomlijnd ontwerp waardoor u zo min mogelijk windweerstand ondervindt.
Street BMX-fietsen combineren elementen van zowel freestyle als racefietsen. Ze zijn geschikt voor stadsritten en het uitvoeren van trucs op straatobstakels zoals trappen, rails en muurtjes.

Kortom, de wereld van BMX biedt talloze avonturen en uitdagingen voor iedere liefhebber van actievolle sporten. Of je nu op zoek bent naar adrenaline, fysieke fitheid of gewoon plezier hebt met vrienden, BMX heeft alles te bieden.
 

Een BMX fiets kopen bij Fietsoptimaal.nl

Ons assortiment bestaat uit diverse 20 inch BMX fietsen. Deze fietsen zijn belastbaar tot maximaal 80KG en zijn daarmee geschikt voor zowel kinderen als (jong) volwassenen welke wat kleiner van stuk zijn. U kunt kiezen uit verschillende gave kleuren en uiterlijke kenmerken zoals extra dikke banden en wel of geen spaakwielen. 
Fietsoptimaal.nl door ProShops