Home       Contact       Winkelmandje (0)       Mijn Account

Home

Winkels

Service

Contact

Account

Mandje (0)

Elektrische driewielers

Home > Elektrische driewielers


Elektrische driewieler fiets 
-


Waarom een elektrische driewieler fiets?

In een aantal gevallen lukt het niet meer of is het niet meer verstandig om te fietsen op een traditionele fiets. Vaak komt het voor dat het af- en opstappen niet meer zo gemakkelijk gaat waardoor er steeds meer angst is om te vallen. Een elektrische driewieler fiets is dan een prima keuze om te kunnen blijven genieten van het fietsen. Doordat een elektrische driewieler is voorzien van twee wielen aan de achterzijde hoeft u niet meer bang te zijn om te vallen. Zo is afstappen bij deze fietsen niet meer nodig voor bijvoorbeeld het stoplicht en dat is natuurlijk erg prettig. 


Elektrische driewieler met lage instap

Door de lage instap kunt u gemakkelijk plaats nemen op het zadel. Daarnaast zijn onze fietsen voorzien van handremmen welke u op slot kunt zetten. Door de rem in te drukken en een knop in te drukken kunt u de rem loslaten terwijl de rem vervolgens erop blijft staan. Hierdoor kunt u niet wegrollen terwijl u opstapt en dat maakt een elektrische driewieler wel zo veilig. Hierdoor kunt u ook met een beter gevoel opstappen en afstappen doordat de fiets dus stil blijft staan.
 

Op een elektrische driewieler fietsen

Iets wat wij veel horen is dat een elektrische driewieler onhandig is om te gebruiken. Het tegendeel is echter waar, mits u de fiets op de juiste manier gebruikt. Om met een veilig en goed gevoel te kunnen fietsen vraagt om gewenning; vooral als u een gebruikelijke fiets gewend bent. Doordat deze fietsen niet helt in de bochten voelt het sturen erg onnatuurlijk aan wat het sturen vervolgens lastig kan maken. Daarom is het verstandig om eerst te testen voordat u er besluit één te kopen. Kom hiervoor vrijblijvend langs in één van onze Experience Centers. Wij geven u voldoende de tijd om deze type fietsen te leren kennen en er aan gewend te raken. Bij een elektrische driewielfiets is het de bedoeling dat u eerst opstapt en vervolgens pas begint te trappen. Daarnaast is het de bedoeling dat u wanneer u stopt met fietsen u niet afstapt, maar de voeten op de trappers laat staan. U kunt immers niet omvallen. Wel is het zo dat niet iedereen zomaar op een fiets als deze stapt en wegrijdt. Voor een aantal, veelal ervaren fietsers, is de overstap van een tweewieler naar een elektrische driewieler erg onwennig en voelt het ietwat onnatuurlijk aan doordat de fiets niet helt in de bochten. Dit is natuurlijk een kwestie van gewenning waar de één genoeg heeft aan 15 minuten oefenen maar de ander hier wat langer over doet. Feit is dat vrijwel iedereen het kan leren en als u het eenmaal kunt? Dan wilt u niet meer anders want u kunt er weer op uit met de fiets en dat is waar het om draait!
 

Sneller wennen dankzij de Swing-functie

Een model met de naam 'Swing' in de naam zijn voorzien van onze unieke Swing-functie. Door aan een extra hendeltje aan het stuur te draaien zorgt u ervoor dat bij het sturen het frame van de fiets net als bij een normale fiets met u mee beweegt. Hierdoor voelt de fiets erg natuurlijk aan, net als een normale fiets en raakt u er sneller aan gewend. Het komt dan ook vaak voor dat het fietsen eerst niet lukt en dat men met de functie aan meteen erop wegfietst. Een ander voordeel is dat hobbels en oneffenheden in de weg minder goed merkbaar zijn doordat in dat geval alleen de achterzijde van de fiets heen en weer schommelt maar u zelf niet. Dit komt doordat de voorzijde van deze elektrische driewieler fiets onafhankelijk kan bewegen van de achterzijde.
 

(Veiligheids)opties

Onze elektrische driewieler fietsen zijn voorzien van verschillende veiligheidsopties en anders opties. Om ervoor te zorgen dat u veilig kunt gaat fietsen zijn onze fietsen voorzien van een remlicht zodat mensen achter u zien wanneer u remt en daar rekening mee kunnen houden. Daarnaast beschikken de fietsen over extra felle verlichting zodat u altijd goed zichtbaar bent, ook in het donker. Een belangrijke veiligheidsoptie is de handrem welke u op slot kan zetten met een drukknop op de remhendel zelf. Door deze te activeren kan de fiets niet gaan rollen zodat u rustig op kunt stappen of de fiets weg kan zetten, ook op een helling. 
Fietsoptimaal.nl door ProShops