Home       Contact       Winkelmandje (0)       Mijn Account

Home

Winkels

Service

Contact

Account

Mandje (0)

E-bike met middenmotor

Home > Elektrische fietsen > E-bike met middenmotor


 
-


Waarom een elektrische fiets met middenmotor?

Doordat de motor bij deze fietsen is gemonteerd in de trapas, is het zwaartepunt lager dan bij andere e-bikes. Dit zorgt ervoor dat een e-bike met middenmotor stabieler op de weg ligt en dat geeft een vertrouwd gevoel. De middenmotor drijft door middel van de ketting het achterwiel aan, u heeft dus in principe een achterwielaandrijving met het voordeel van de middenmotor. Deze aandrijving is geleidelijk en dus minder fel dan bij een voor- of achterwielmotor. Uiteindelijk biedt de middenmotor ook zeker meer ondersteuning, maar alleen als u daarom vraagt door de ondersteuningsstand op maximaal te zetten en ook veel kracht op de pedalen te zetten. Daarom komt een e-bike met middenmotor uitstekend tot zijn recht in heuvelachtige gebieden doordat de motor over meer trekkracht (Nm) beschikt dan een voorwielmotor. Zo is een elektrische fiets met middenmotor eigenlijk voor elke situatie te gebruiken. 
 

Een e-bike met middenmotor is dus altijd beter? 

Dat is heel persoonlijk, maar het wordt wel vaker als comfortabeler of prettiger gezien. Doordat de middenmotor is uitgerust met een krachtsensor, is de ondersteuning namelijk geleidelijk en natuurlijker. Dit komt doordat de krachtsensor van een e-bike met middenmotor berekent hoeveel kracht u op de pedalen zet en vervolgens de ondersteuning hierop aanpast. Zo heeft u meer controle over uw snelheid waardoor het fietsen op een meer natuurlijke wijze gaat.
 

Heeft een elektrische fiets met middenmotor ook nadelen?

Elk voordeel heeft zo zijn nadeel, zo ook de middenmotor. De techniek achter de middenmotor is wat gecompliceerder. Dit betekent dat de aanschafprijs van een e-bike met middenmotor hoger ligt. Daarnaast is een elektrische fiets met middenmotor ietwat zwaarder, maar is het gewicht wel beter verdeeld. Een veelgenoemde nadeel van de middenmotor is dat het fietsen zonder ondersteuning zwaarder aanvoelt dan bij een voorwielmotor. Maar waarschijnlijk bent u juist van plan om met ondersteuning te fietsen met uw elektrische fiets.
 

Wanneer komt een elektrische fiets met middenmotor het best tot zijn recht?

Kortom komt een elektrische fiets met middenmotor het best tot zijn recht voor langere afstanden. Gaat u veel fietsen in heuvelachtige gebieden? Dan komt de middenmotor beter tot zijn recht dan een voorwielmotor dankzij de extra kracht en de krachtsensor. Tenslotte is de middenmotor een uitstekende keuze voor wanneer u zelf wilt bepalen hoeveel de motor van u overneemt als het om ondersteuning gaat.

 

Verschillende merken middenmotoren

Bij Fietsoptimaal.nl heeft u de keuze uit verschillende merken. Denk aan Bosch, Bafang, Ananda, Motinova en meer. Elk merk heeft zijn voor- en nadelen. Wat alle motoren gemeen hebben (behalve de Bafang M300 motor welke alleen een rotatiesensor heeft) is dat ze werken op een krachtsensor, rotatiesensor en snelheidssensor. De combinatie van deze sensoren zorgen voor een prettige ondersteuning welke zich perfect aanpast op uw rijgedrag. 
Fietsoptimaal.nl door ProShops