Home       Contact       Winkelmandje (0)       Mijn Account

Home

Winkels

Service

Contact

Account

Mandje (0)

E-bike met middenmotor

Home > Elektrische Fietsen > E-bike met middenmotor

Laagste Prijs Hoogste Prijs Populair Alfabet Nieuwste


elektrische fiets met middenmotor


Elektrische fiets met middenmotor

Zoekt u een fiets met een natuurlijke ondersteuning? Dan is een elektrische fiets met middenmotor een perfecte keuze. Doordat de motor is geplaatst niet in het wiel maar in de trapas, ligt het zwaartepunt laag. Dit zorgt ervoor dat een e-bike met middenmotor stabieler op de weg ligt en dat is natuurlijk prettig. Bovendien is de overbrenging van de ondersteuning meer geleidelijk, daardoor natuurlijker en dat wordt vaak als prettig ervaren. 
-


Waarom een elektrische fiets met middenmotor?

Doordat de motor bij deze fietsen is gemonteerd in de trapas, is het zwaartepunt lager dan bij andere e-bikes. Dit zorgt ervoor dat een e-bike met middenmotor stabieler op de weg ligt en dat geeft een vertrouwd gevoel. De middenmotor drijft door middel van de ketting het achterwiel aan, u heeft dus in principe een achterwielaandrijving met het voordeel van de middenmotor. Deze aandrijving is geleidelijk en dus minder fel dan bij een voor- of achterwielmotor. Uiteindelijk biedt de middenmotor ook zeker meer ondersteuning, maar alleen als u daarom vraagt door de ondersteuningsstand op maximaal te zetten en ook veel kracht op de pedalen te zetten. Daarom komt een e-bike met middenmotor uitstekend tot zijn recht in heuvelachtige gebieden doordat de motor over meer trekkracht (Nm) beschikt dan een voorwielmotor. Zo is een elektrische fiets met middenmotor eigenlijk voor elke situatie te gebruiken. 
 

Een e-bike met middenmotor is dus altijd beter? 

Dat is heel persoonlijk, maar het wordt wel vaker als comfortabeler of prettiger gezien. Doordat de middenmotor is uitgerust met een krachtsensor, is de ondersteuning namelijk geleidelijk en natuurlijker. Dit komt doordat de krachtsensor van een e-bike met middenmotor berekent hoeveel kracht u op de pedalen zet en vervolgens de ondersteuning hierop aanpast. Zo heeft u meer controle over uw snelheid waardoor het fietsen op een meer natuurlijke wijze gaat.
 

Heeft een elektrische fiets met middenmotor ook nadelen?

Elk voordeel heeft zo zijn nadeel, zo ook de middenmotor. De techniek achter de middenmotor is wat gecompliceerder. Dit betekent dat de aanschafprijs van een e-bike met middenmotor hoger ligt. Daarnaast is een elektrische fiets met middenmotor ietwat zwaarder, maar is het gewicht wel beter verdeeld. Een veelgenoemde nadeel van de middenmotor is dat het fietsen zonder ondersteuning zwaarder aanvoelt dan bij een voorwielmotor. Maar waarschijnlijk bent u juist van plan om elektrisch te gaan fietsen. 
 

Wanneer komt een elektrische fiets met middenmotor het best tot zijn recht?

Kortom komt een elektrische fiets met middenmotor het best tot zijn recht voor langere afstanden. Gaat u veel fietsen in heuvelachtige gebieden? Dan komt de middenmotor beter tot zijn recht dan een voorwielmotor dankzij de extra kracht en de krachtsensor. Tenslotte is de middenmotor een uitstekende keuze voor wanneer u zelf wilt bepalen hoeveel de motor van u overneemt als het om ondersteuning gaat. 
 

Elektrische fiets met Bosch middenmotor (40-50Nm)

De Bosch middenmotoren staan bekend om de rustige en geruisloze ondersteuning. Deze motor past de ondersteuning aan op drie sensoren:
- hoe hard u fietst (snelheidssensor);
- hoeveel omwentelingen u met de trappers maakt (trapsensor);
- en hoeveel kracht u op de pedalen zet (krachtsensor).

Deze combinatie van sensoren maakt dat de ondersteuning altijd natuurlijk aanvoelt en u nooit verrast. Dit zorgt natuurlijk voor een zeer ontspannende rit met uw elektrische fiets. De techniek van Bosch is ook verkrijgbaar met trekkrachten tot wel 75Nm maar die worden meer gebruikt voor mountainbikes en andere sportfietsen.
 

Elektrische fiets met Bafang middenmotor (65-80Nm)

Bafang middenmotor zijn erg populair en staan bekend om de grote trekkracht van minimaal 65Nm tot wel 80Nm. Hierdoor zijn deze motoren uitermate geschikt voor heuvel- of zelfs bergachtige terreinen. Een elektrische fiets met Bafang middenmotor is meestal lager geprijsd dan modellen met de Bosch techniek. Dat betekent niet dat Bafang minder goed is. Doordat de Bafang middenmotoren minimaal 65Nm tot de beschikking hebben beschikken deze motoren juist over een uitstekende prijs-prestatieverhouding. Bafang motoren zijn verkrijgbaar met de drie sensoren techniek als die van Bosch, maar ook met alleen de trapsensor waarbij u alleen maar de trappers rond hoeft te draaien. 
Fietsoptimaal.nl door ProShops