Home       Contact       Winkelmandje (0)       Mijn Account

Home

Winkels

Service

Contact

Account

Mandje (0)

E-bike met achterwielmotor

Home > Elektrische fietsen > E-bike met achterwielmotor


 
-


Een e-bike met achterwielmotor kopen?

Zoekt u een e-bike met achterwielmotor? Wij bieden een ruim assortiment aan voor iedere portemonnee met fietsen geschikt voor verschillende doeleinden. Wilt u door het bos fietsen? Kies dan voor een elektrische mountainbike. Wilt u voor een klein bedrag een comfortabele elektrische fiets aanschaffen? Ook dan hebben wij voldoende keuze! Dankzij de achterwielmotor heeft u een prettige ondersteuning in de rug zodat u comfortabel en moeiteloos op uw bestemming aankomt. 
 

Wat is het voordeel van een e-bike met achterwielmotor?

Een e-bike met achterwielmotor heeft verschillende voordelen. Allereerst voelt een achterwielmotor erg erg natuurlijk aan doordat deze net als een gebruikelijke fiets het achterwiel aandrijft. Daarnaast wordt een elektrische fiets met achterwielmotor geleverd met een derailleurversnelling welke lichter in gewicht is. Bovendien heeft een achterwielmotor vaak meer trekkracht ten opzichte van een voorwielmotor en is ook efficiënter. Dit maakt de elektrische fiets met achterwielmotor geliefd onder mensen die graag lange afstanden willen maken of in heuvelachtig gebieden gaan fietsen. 
 

Heeft een e-bike met achterwielmotor ook nadelen?

Het gewicht is minder goed verdeeld doordat de accu in de meeste gevallen ook achterop is geplaatst en nooit boven het voorwiel. Dit kan soms wat onhandig zijn bij het tillen en het heeft invloed op het comfort tijdens het fietsen. Daarnaast is het niet mogelijk om een e-bike met achterwielmotor te voorzien van een onderhoudsvrije naafversnelling doordat de motor dan in de weg zit. Vandaar dat u bij elektrische fiets met achterwielmotor altijd de derailleurversnelling tegenkomt en deze vraagt om een klein beetje onderhoud. Daarnaast is de kettingkast bij een derailleurversnelling niet helemaal gesloten, maar half gesloten. Een ander aandachtspunt bij dit type versnelling is dat schakelen terwijl u stilstaat niet mogelijk is en terugtrappen ook niet. Tijdens het schakelen dient u te blijven trappen. Tenslotte kunt u zich vast voorstellen dat het vervangen of plakken van een band van een e-bikes met achterwielmotor een flinke klus is waardoor dit eigenlijk alleen door de fietsenmaker kan worden gedaan. Een bijkomend voordeel is dan wel weer dat dit type versnelling aanzienlijk lichter is in gewicht en geen weerstand geeft tijdens het fietsen. Dit maakt de e-bikes met achterwielmotor erg populair bij sportieve fietsen en bij mensen die de fiets meenemen op vakantie naar heuvel- of bergachtige omgevingen. 
Fietsoptimaal.nl door ProShops