Home       Contact       Winkelmandje (0)       Mijn Account

Home

Winkels

Service

Contact

Account

Mandje (0)

Fietsslot

Home > Fietsaccessoires > Fietsslot


Dat het verstandig is om uw fiets op slot te zetten is natuurlijk geen wereldnieuws. Maar welk slot bent u nu eigenlijk nodig? Daar zit nog wel wat verschil in. Zo voldoet het ene slot niet aan de eisen van een verzekeraar en de andere wel. Daarnaast zijn er verschillende type sloten. Denk aan een kettingslot, ringslot, beugelslot en meer. Fietsoptimaal.nl beschikt over een ruim aanbod sloten welke u gemakkelijk online kunt bestellen. 
-


Welk slot ben ik nodig?

Welk slot u nodig bent hangt af van wat u zelf wilt maar ook van de verzekeraar. De meeste verzekeraars gaan akkoord met alleen een ringslot welke u vastmaakt aan uw fiets bij het achterwiel. Veel van deze sloten zijn voorzien van een insteekgat zodat u daar een insteekketting in kunt doen zodat uw fiets bjivoorbeeld aan een pijl vastgemaakt kan worden. Een andere optie is gebruik te maken van een kettingslot welke zelfsluitend is. Veel verzekeraard hebben dit als een eis, vooral als uw elektrische fiets van een hoge waarde is. Ook een beugelslot behoort tot de opties. Zo zijn er genoeg mogelijkheden en heeft elk type slot zijn voor- en nadelen. 


Welke slot is geschikt voor een diefstalverzekering?

Elk type slot kan geschikt zijn voor diefstalverzekering mits deze ART-gekeurd is. In vrijwel alle gevallen voldoet een ART 2 keuring voor uw verzekeraar (controleer dit altijd wel even bij uw verzekeraar). U kunt aan een slot herkennen dat deze gekeurd is doordat het erop staat en omdat wij dat natuurlijk voor u aangeven in de productomschrijving of specificaties. 


Gebruik een extra slot om uw fiets vast te zetten

In veel gevallen is het erg verstandig om uw fiets ergens aan vast te zetten. Dit kunt u doen door naast een standaard ringslot ook gebruik te maken van een kettingslot. Het is immers niet lastig om een fiets op te tillen en het ringslot met een slijptol door de slijpen. Een kettingslot kunt u om het frame of wiel halen en vervolgens vastmaken aan een bijvoorbeeld een paal. Zo wordt het een wel heel erg grote taak om uw fiets te stelen en àls iemand dat doet; wordt dat zeker door omstanders opgemerkt. 
Fietsoptimaal.nl door ProShops