Home       Contact       Winkelmandje (0)       Mijn Account

Home

Winkels

Service

Contact

Account

Mandje (0)

Retourneren

Het kan voorkomen dat u een product wilt retourneren en dat is mogelijk. Op deze pagina leest u hoe dit werkt en welke voorwaarden hieraan zijn gebonden. De belangrijkste is de wettelijke bedenktijd van 14 dagen

Elektrische fiets retourneren

Wegens onderstaande werkzaamheden die gemoeid zijn met het klaarmaken van een bestelling van een rijwiel, kunnen rijwielen niet retour worden genomen (tenzij onderling anders overeengekomen).

- Assemblage van elektrische rijwielen: Dit omvat het samenstellen van de verschillende componenten van het elektrische rijwiel, inclusief het frame, de elektrische motor, de accu, de bedieningselementen, de versnellingen, de remmen, en andere onderdelen. Het assembleren kan gebeuren in een fabriek waar de fietsen worden geproduceerd, waarbij zowel het mechanische als het elektrische deel van de fiets in elkaar wordt gezet.

- Rijklaar maken van elektrische rijwielen: Nadat het elektrische rijwiel is geassembleerd, moet het worden voorbereid voor gebruik door de eindgebruiker. Dit omvat het afstellen van de remmen, het oppompen van de banden, het installeren van accessoires (zoals spatborden, bagagedragers, enz.), het opladen van de accu en het controleren van de functionaliteit van het elektrische systeem. Ook kan het nodig zijn om de bedieningselementen zoals het display of de controller te configureren volgens de voorkeuren van de gebruiker.

Onderdelen retourneren
Voor onderdelen geldt de wettelijke bedenktermijn van 14 dagen. Daarnaast dient het onderdeel ongebruik te zijn en onbeschadigd. 

Let op: elektronische onderdelen worden niet retour genomen. De reden hiervoor is dat deze onderdelen defect kunnen raken als ze onjuist of op een verkeerd onderdeel (met onjuiste capaciteit) worden aangesloten.

Accessoires retourneren
Het liefst ontvangen wij de accessoires die u wilt retourneren in één van onze winkels. Mocht dit niet mogelijk zijn dan kunt u deze ook naar ons opsturen via post. De verzendkosten kunnen wij in dat geval niet vergoeden.

Accu retourneren
Voor een accu geldt hetzelfde als bij accessoires maar gezien de waarde van een accu is het verstandig om deze aangetekend naar ons op te sturen. 

 

 


Fietsoptimaal.nl door ProShops