Home       Contact       Winkelmandje (0)       Mijn Account

Home

Winkels

Service

Contact

Account

Mandje (0)

E-bike met voorwielmotor

Home > Elektrische fietsen > E-bike met voorwielmotor


 
-


Waarom een elektrische fiets met voorwielmotor?

Een elektrische fiets met voorwielmotor is voorzien van een rotatiesensor, ook wel trapsensor genoemd. Deze sensor kijkt alleen of u de trappers in beweging houdt, dus niet hoeveel kracht er op de pedalen wordt gezet zoals bij de krachtsensor. Dit betekent dat u zonder moeite kunt profiteren van dat prettige steuntje in de rug. De kracht van de ondersteuning wordt dus niet bepaalt aan de hand van de kracht die u zelf zet, maar wordt bepaalt door het ondersteuningsniveau die u selecteert. Dit is het grootste verschil tussen een e-bike met een voorwielmotor ten opzichte van een middenmotor.
 

Wat zijn de voordelen van een elektrische fiets met voorwielmotor?

Een elektrische fiets met voorwielmotor heeft een aantal voordelen:

- Fietsen met een motor in het voorwiel zijn over het algemeen gunstiger geprijsd dan een fiets met een middenmotor
- Het valt niet op dat het om een elektrische fiets gaat doordat de motor is weggewerkt in het voorwiel
- Een e-bike met voorwielmotor is meestal stiller ten opzichte van een middenmotor
- Doordat de motor is voorzien van een vrijloopsysteem kunt u met deze fietsen gemakkelijk fietsen zonder ondersteuning, net als bij een normale fiets. Dus stel dat u de accu bent vergeten op te laden; geen paniek!


Wat zijn de nadelen van een elektrische fiets met voorwielmotor?

Een voorwielmotor heeft dus een heel aantal voordelen, maar ook een paar nadelen. Zo kan de ondersteuning van een voorwielmotor wat fel overkomen en dat is minder prettig bij bijvoorbeeld vorst, grind of ander zachter ondergrond. Een voorwielmotor 'trekt' dan ook wat meer en voelt soms wat onnatuurlijk aan. Verder voelen voorwielmotoren zich wat minder goed thuis in een heuvelachtige omgeving doordat een voorwielmotor per definitie iets minder trekkracht heeft ten opzicht van een achter- of middenmotor. 
 

'Een elektrische fiets met voorwielmotor is gevaarlijk vanwege slipgevaar'

Dit is iets dat wij veel horen, en er zit een kern van waarheid in. Tegenwoordig zijn deze fietsen echter dusdanig doorontwikkeld dat dit probleem voor het grootste deel is verholpen. Vroeger beschikten e-bikes met een voorwielmotor namelijk vaak over maar drie ondersteuningsniveaus. Hierdoor waren de verschillen tussen deze niveaus veel te groot en bij het opschalen van bijvoorbeeld niveau één naar twee maakte de fiets meteen veel snelheid waardoor het wiel kon gaan slippen. De fietsen van Fietsoptimaal.nl zijn daarom voorzien van minimaal vijf tot negen ondersteuningsniveaus. Hierdoor zijn de verschillen erg klein, bouwt de motor rustig snelheid op en wordt slippen voorkomen, u heeft het dus grotendeels zelf in de hand. 
Fietsoptimaal.nl door ProShops