Home       Contact       Winkelmandje (0)       Mijn Account

Home

Winkels

Service

Contact

Account

Mandje (0)

Elektrische mountainbike

Home > Elektrische fietsen > Elektrische mountainbike


 
-


Wat is een elektrische mountainbike of e-MTB?

Een elektrische mountainbike wordt ook wel afgekort een e-MTB genoemd. Ze zijn er voor degene die net wat verder willen gaan dan waar u met een 'gewone mountainbike' stopt. Daarnaast biedt het de ultieme oplossing voor als u om wat voor reden ook minder kracht in uw benen heeft of een lagere conditie heeft. Door de hulp van de motor is het gemakkelijker om snelheid te houden en wordt een dag fietsen iets om altijd weer naar uit te kijken!


Waarom een elektrische mountainbike kopen?

Dankzij de elektromotor die u een zetje in de rug geeft raakt u minder snel uitgeput. Hierdoor kunt u langere afstanden afleggen en dat is natuurlijk waar het om draait! Daarnaast compenseert de langere afstand die u aflegt de hulp van de motor bij het trappen. Bovendien kunt u zonder inspanning aankomen op de plek waar u aan uw trails wilt beginnen en is de weg terug niet iets waar u tegenop hoeft te kijken. Dat zorgt er vaak ook voor dat u eerder de elektrische mountainbike pakt om dagje te gaan fietsen. De elektrische MTB is ook een goede oplossing voor als u om wat voor reden ook minder kracht in uw benen heeft. Door de hulp van de motor is het gemakkelijker om snelheid te houden. 


Elektrische Full Suspension mountainbike

Gaat u voor het ruigere terrein? Dan is een Full Suspension elektrische MTB zeker aan te raden. Deze heeft zoals de naam al doet vermoeden namelijk zowel een voorvorkvering als een achtervering in het frame en dat is voor ruig terrein erg prettig. De plek van de motor speelt ook een grote rol en u heeft hier de keuze uit een achterwielmotor of een middenmotor. Bij een middenmotor wordt de ondersteuning bepaalt door de ondersteuningsstanden, maar ook door de kracht die u op de pedalen zet. Hierdoor voelt de ondersteuning van de middenmotor natuurlijker aan doordat deze altijd variabel aan de kracht op de pedalen. Bovendien biedt een middenmotor meer koppel waardoor elk terrein te trotseren is.


Hard Tail elektrische mountainbike

Een Hardtail MTB heeft alleen een voorvorkvering en geen vering aan de achterzijde in het frame. Door de lange veerweg in de voorvork is deze uitvoering voor de meeste gevallen voldoende. Gaat u voor het ruigere terrein? Dan is een Full Suspension net wat verfijnder.


Elektrische MTB met achterwielmotor of middenmotor

Een belangrijk kenmerk van een achterwielmotor is dat de ondersteuning alleen wordt bepaalt door één van de ondersteuningsstanden. Door één stand te kiezen zal de motor tot een bepaalde snelheid ondersteunen waarbij de trappers alleen in beweging gehouden hoeven te worden. Met dit systeem is het mogelijk om met een lagere inspanning veel snelheid te behouden. Er is altijd een kleine vertraging tussen het moment dat u begint met trappen en het krijgen van ondersteuning en ook tussen het moment dat u stopt met trappen en de ondersteuning die stopt. Daarnaast zijn deze modellen goedkoper in aanschaf. Bij een middenmotor wordt de ondersteuning bepaalt door de ondersteuningsstanden, maar ook door de kracht die u op de pedalen zet. Hierdoor voelt de ondersteuning van de middenmotor natuurlijker aan want deze is altijd variabel aan de kracht op de pedalen. Daarnaast pakt de ondersteuning direct op vanaf het moment dat u begint met trappen en stop deze meteen als u uw voeten stilhoudt. Bovendien biedt een middenmotor meer koppel waardoor elk terrein te trotseren is. De aanschafprijs van de MTB met middenmotor ligt weer hoger maar daar krijgt u veel voor terug!
Fietsoptimaal.nl door ProShops