Home       Contact       Winkelmandje (0)       Mijn Account

Home

Winkels

Service

Contact

Account

Mandje (0)

Elektrische fatbike

Home > Elektrische fietsen > Elektrische fatbike


 
-


Wat is een elektrische fatbike?

De elektrische fatbike klink stoer en dat is het ook! Eigenlijk is het een gewone elektrische fiets, maar dan met extra dikke banden. Hoewel de e-fatbike sinds kort zijn opmars maakt in Nederland ziet u deze nog niet zoveel waardoor de extra dikke banden ervoor zorgen dat u opvalt tussen het verkeer en u iets unieks in bezit heeft. Naast de stoere looks zorgen de dikke banden er ook voor dat de elektrische fatbike een enorm comfort biedt. Bovendien is deze fiets geschikt voor vrijwel elk terrein dankzij een groot rijvlak waardoor zachte of ongelijke ondergronden geen probleem zijn!

 

Waarom juist kiezen voor een elektrische fatbike?

De e-fatbike is een trend die is overgevlogen vanuit de Verenigde Staten naar Europa en ook naar ons mooie Nederland waar de fatbike ook prima gebruikt kan worden! Dankzij de dikke banden is de fiets namelijk bij uitstek geschikt voor ruw terrein zoals de zandstranden, modder, zand en andere soortgelijke ondergronden. Daardoor kunt u op plekken komen waar u met een traditionele mountainbike niet zult komen. Een e-fatbike fietst over het algemeen ietwat zwaarder dan een traditionele fiets of mountainbike en dat heeft vooral te maken met de dikkere banden welke zorgen voor meer wrijving. Daarom is het een goede optie om te kiezen voor een elektrische fatbike zodat u minder snel uitgeput raakt. Hierdoor legt u gemakkelijk langere afstanden af en dat compenseert de steun van de elektromotor en u komt op plekken waar u normaal gesproken niet komt. Daarnaast is de rit naar de start van de trial die u wilt afleggen niet vermoeiend en hoeft u niet op te zien tegen de terugweg naar huis. 

Een e-fatbike heeft unieke eigenschappen en is enorm veelzijdig want:
- Geen terrein is te gek: Dankzij de extra dikke banden is er veel contact met de ondergrond en dat zorgt voor meer grip. Hierdoor kunt u ook onverharde wegen berijden en ook sneeuw of modder is geen probleem. Door de flinke hoeveelheid grip hoeft u niet bang te zijn dat u uit zult glijden. 
- U geniet van optimaal comfort: Met een elektrische fatbike ervaart u optimaal comfort doordat de banden veel demping geven. Hierdoor kunt u ook met een fatbike prima lange afstanden afleggen zonder last van uw nek of rug te krijgen. Bovendien ziet het er ook nog eens superstoer uit!

 

Welke verschillende e-fatbikes zijn er?

Bij Fietsoptimaal.nl heeft u de keuze uit verschillende soorten e-fatbikes. Zo kunt u bij ons ook terecht voor een opvouwbare e-fatbike welke het gemak van de vouwfiets combineert met het hoge comfort van de dikke banden. Daarnaast heeft u nog de keuze uit e-bikes met achterwielmotor of middenmotor. De middenmotoren zijn krachtiger dan de achterwielmotoren en worden aangestuurt door een combinatie van slimmer sensoren, waaronder de krachtsensor. Deze meet de kracht die u zet op de pedalen en past hier maar ook op de snelheid en trapsnelheid, de ondersteuning precies op aan. Hierdoor voelt de ondersteuning heel natuurlijk aan en is deze altijd precies zoals u hem verwacht. De achterwielmotoren zijn goedkoper in aanschaf maar leveren ook een prettige ondersteuning welke u duwen en dat voelt vaak prettig aan. Wel zijn de achterwielmotoren minder krachtig dan een middenmotor maar in ons vlakke land is dit meer dan voldoende.

 

Welke regels gelden er voor een elektrische fatbike?

Onze e-fatbikes hebben een motor van maximaal 250W en hebben geen handgas. Daarnaast gaan ze niet harder dan 25km/u waardoor u geen helmplicht en ook geen kentekenplicht heeft. Vaak wordt er gedacht dat het verplicht is om een e-fatbike te verzekeren en dat er een leeftijdsbeperking is. Doordat onze fatbikes voldoen aan de eisen om zonder kenteken de weg op te mogen zijn er geen leeftijdsbeperkingen, is een verzekering niet verplicht, hoeft u geen helm te dragen en is een rijbewijs niet vereist. Kortom: hier gelden dezelfde regels als een 'normale' elektrische fiets. 

 

Waarom een elektrische fatbike kopen bij Fietsoptimaal.nl

Bij Fietsoptimaal.nl kunt u terecht voor het kopen van een elektrische fatbike. Wij staan bekend om onze uitstekende service en zorgen ervoor dat u de beste rijervaring heeft met uw e-fatbike. Onze experts helpen u graag bij het kiezen van de juiste fiets die aan al uw wensen voldoet. 

Wat ons onderscheidt van andere aanbieders is dat wij eigen onderdelen gebruiken voor onze elektrische fatbikes. Hierdoor kunnen wij de kwaliteit van onze fietsen garanderen en kunnen wij ook maatwerk leveren. Of u nu op zoek bent naar een specifiek onderdeel of een volledige fiets, bij Fietsoptimaal.nl bent u aan het juiste adres.

Daarnaast staan wij bekend om onze korte levertijden. Wij begrijpen dat u niet lang wilt wachten op uw nieuwe elektrische fatbike en daarom zorgen wij ervoor dat uw bestelling snel wordt verwerkt en geleverd. Zo kunt u binnen no-time genieten van uw nieuwe e-fatbike en de mooie routes ontdekken die voor u openliggen.

Door onze uitstekende service, eigen onderdelen en korte levertijden zijn wij dé plek om uw elektrische fatbike te kopen. Bezoek onze website en ontdek ons ruime assortiment aan fatbikes en e-fatbikes. Of u nu een beginner bent of een ervaren fietser, bij Fietsoptimaal.nl vinden wij altijd de perfecte fiets voor u.
Fietsoptimaal.nl door ProShops