Home       Contact       Winkelmandje (0)       Mijn Account

Home

Winkels

Service

Contact

Account

Mandje (0)

Fietsplan

Wilt u een elektrische fiets kopen via het Fietsplan? Bij Fietsoptimaal.nl is dat mogelijk op drie verschillende manieren:

Fietsplan variant 1: U betaalt de e-bike zelf en declareert daarna het aankoopbedrag bij uw werkgever

Deze eerste Fietsplan variant is de meest voorkomende. U bestelt uw favoriete elektrische fiets zoals u dat normaal gesproken ook zou doen. De factuur komt op uw naam te staan en u levert deze vervolgens in bij uw werkgever welke het met u afgesproken bedrag verrekend (het WKR-bedrag). Kiest u voor een duurdere fiets dan het WKR-bedrag? Dat is geen probleem alleen levert het bedrag hierboven geen belastingvoordeel op voor uw werkgever. Het is wel belangrijk dat de betaling aan Fietsoptimaal.nl moet zijn voldaan voorafgaand aan de levering van de fiets.

Fietsplan variant 2: U bestelt uw fiets zelf en de werkgever betaalt de factuur

De tweede optie om uw elektrische fiets via het Fietsplan te kopen is dat u de fiets zelf online bestelt en de gegevens van uw werkgever invult. De factuur komt dan op naam van uw werkgever te staan waarna wij wachten op de betaling door uw werkgever. Zodra de betaling binnen is zullen wij uw nieuwe e-bike klaarmaken en u laten weten wanneer deze bezorgt wordt of afgehaald kan worden. Het is wel belangrijk dat de betaling aan Fietsoptimaal.nl moet zijn voldaan voorafgaand aan de levering van de fiets.

Fietsplan variant 3: U bestelt uw fiets zelf, een bemiddelaar regelt de betaling vervolgens met uw werkgever.

De laatste optie is dat de werkgever gebruik maakt van bemiddelaars zoals Bedrijfsfietsen Nederland (BFN), ABC fietsplan, Nationaal Fiets Plan (NFP) of FiscFree. Er zijn kosten verbonden aan het gebruik maken van een bemiddelaar om een elektrische fiets via het Fietsplan te kopen. De volgende extra bemiddelingskosten worden door de bemiddelaars berekent:

  • Door BFN, ABC, NFP en FiscFree wordt een vergoeding van 15% over de eerste €1000,- (dit was tot 2020 nog €749,-) van de fiets en eventuele accessoires (met een maximum van €150,-) berekend.

Uw nieuwe elektrische fiets wordt na ontvangst van dit bedrag aan u geleverd. De betaling welke wordt gedaan door de bemiddelaar regelen wij later zodat de levertijd kort is. De bemiddelaar regelt de terugbetaling vervolgens met uw werkgever.

Ziet u door de bomen het bos niet meer of is er iets niet helemaal duidelijk? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag geheel vrijblijvend.

 

 


Fietsoptimaal.nl door ProShops