Home       Contact       Winkelmandje (0)       Mijn Account

Home

Winkels

Service

Contact

Account

Mandje (0)

Elektrische trekkingfietsen

Home > Elektrische fietsen > Elektrische trekkingfietsen


 
-


Wat is een elektrische trekkingfiets?

Een elektrische trekkingfiets wordt hoofdzakelijk gebruikt om lange fietstochten af te leggen welke u met een normale fiets niet snel zou afleggen. De modellen die Fietsoptimaal.nl aanbiedt zijn voorzien van extra brede banden. Dit maakt deze fietsen geschikt om ook op minder vlak terrein zonder problemen veel kilometers af te leggen. Dit maakt deze elektrische fiets een uitstekende allrounder. Het is daarmee perfect inzetbaar voor een fietsvakantie doordat u met deze fietsen op plekken kunt komen waar u met een normale elektrische fiets niet kunt komen. 
 

Waarom een elektrische trekkingfiets kopen?

Een fiets als deze wordt in de meeste gevallen gebruikt om grote afstanden af te leggen, bijvoorbeeld voor de fietsvakantie. Doordat deze fietsen wat grover gebouwd zijn en voorzien zijn van brede banden, trappen de fietsen ietwat zwaarder dan een gebruikelijke e-bike. Geen gek idee dus om te kiezen voor een elektrische trekkingfiets. Met de wind altijd in de rug wordt het elke dag weer een genot om ons mooie eigen land of natuurlijk het buitenland te verkennen. 

 

Een elektrische trekkingfiets met achterwiel- of middenmotor?

Een elektrische trekkingfiets is verkrijgbaar met een achterwielmotor of middenmotor. Doordat een trekking e-bike vaak ook op onverhard terrein wordt gebruikt is een voorwielmotor ongeschikt vanwege het gebrek aan grip. De keuze om voor een achterwielmotor een middenmotor is verder ook niet afhankelijk van de hoeveelheid grip. Doordat een middenmotor de ketting aandrijft en de ketting het achterwiel komt het erop neer dat beide namelijk achterwielaandrijving hebben. Het verschil zit in de kracht van de motor. De meeste achterwielmotoren hebben een trekkracht van 40 of 45Nm. De meeste middenmotor hebben trekkracht vanaf 60Nm tot en met maar liefst 120Nm!
Fietsoptimaal.nl door ProShops