Home       Contact       Winkelmandje (0)       Mijn Account

Home

Winkels

Service

Contact

Account

Mandje (0)

Met middenmotor

Home > Elektrische bakfiets > Met middenmotor


Bakfietsen zijn vaak uitgevoerd met een middenmotor. Een middenmotor staat bekend om een natuurlijke ondersteuning en het hoge koppel zodat u zonder moeite op uw bestemming arriveert. Niet gek dus dat veel mensen kiezen voor de middenmotor! 
-


Waarom een bakfiets met middenmotor?

De middenmotor wordt al een lange periode toegepast op onder andere bakfietsen. Dit is niet voor niets, want de ondersteuning voelt heel natuurlijk aan dankzij de krachtsensor en heeft een aanzienlijk hogere koppel dan een achtermotor. De krachtsensor meet de kracht die u op de pedalen zet en zet dit om in een ondersteuning. De mate van ondersteuning kunt u aanpassen door een ondersteuningsstand te kiezen. Dankzij het hoge koppel kunt u elke bestemming bereiken zonder problemen doordat tunnels, bruggen of viaducten gemakkelijk te trotseren zijn. Dankzij de krachtsensor kunt u vanuit stilstand ook beter optrekken doordat de ondersteuning direct oppakt waardoor u dus niet eerst op eigen kracht gang hoeft te maken. Doordat de motor zicht niet in het achterwiel bevindt wordt er gebruikt gemaakt van een naafversnelling. Deze is onderhoudsvriendelijk en gebruiksvriendelijk doordat u ook kunt schakelen terwijl u stilstaat om gemakkelijker te kunnen optrekken als het stoplicht weer op groen springt. Ook het geluid van een middenmotor is een stuk minder hoorbaar en dat is natuurlijk ook prettig. De middenmotor wordt zowel toegepast op 2 wieler bakfietsen en 3 wieler bakfietsen.


De voordelen van de middenmotor op een rij:

+ Natuurlijke en geleidelijke ondersteuning dankzij de slimme krachtsensor
+ Met 80-120Nm ruim twee keer zo krachtig als een achterwielmotor
+ Meer geschikt voor heuvelachtige omgevingen, tunnels en bruggen
+ Direct ondersteuning bij het wegfietsen dus gemakkelijk op gang komen
+ Dichte kettingkast en onderhouds- en gebruiksvriendelijke naafversnelling (schakelen al fietsend en in stilstand mogelijk)
Fietsoptimaal.nl door ProShops