Home       Contact       Winkelmandje (0)       Mijn Account

Home

Winkels

Service

Contact

Account

Mandje (0)

Elektrische bakfiets

Home > Elektrische bakfiets

Laagste Prijs Hoogste Prijs Populair Alfabet Nieuwste


Een elektrische bakfiets is enorm in populariteit gestegen. Waar deze fietsen een jaar of tien geleden hier en daar werden gezien staat er nu in bijna elke straat wel eentje bij de mensen thuis. Dit komt doordat steeds meer mensen deze verkiezen boven een auto. Maar ook omdat het gewoon super leuk en gezellig is, voor u en misschien nog wel meer voor de kids! 
-


Waarom een elektrische bakfiets kopen?

Wat zou u een elektrische bakfiets kopen? Allereerst om dat het hartstikke leuk is om te gebruiken en het gezond is. Voor de kinderen is het ook een veel leuker vervoersmiddel dan de auto en is het ook een veel milieuvriendelijker vervoersmiddel dan de auto welke op brandstof rijdt en bovendien hoeft u nergens parkeerkosten te betalen. Een bakfiets met trapondersteuning wordt het meest gebruikt om de kinderen heen en weer te brengen van- en naar school. Dit is dan ook de plek waar u deze veel zult vinden. Maar tegenwoordig wordt hij ook gebruikt voor plezierritjes met de kinderen in het weekend. Een andere reden welke wij steeds meer te horen krijgen is de hond; deze vindt het ook prachtig om mee te gaan naar het bos bijvoorbeeld. Een grote hond in de auto is vaak een gedoe, vooral om de haren weer uit de auto te krijgen. De bak is veel gemakkelijker schoon te maken en veel leuker natuurlijk. Zo zijn er veel redenen om een e-bakfiets te kopen. Kortom: hij is inzetbaar in veel meer situaties dan alleen met de kinderen te fietsen, genoeg redenen dus om een bakfiets te kopen.
 

Welke elektrische bakfiets is geschikt voor mij?

Een elektrische bakfiets is er in verschillende soorten en uitvoeringen. De belangrijkste verschillen zit in:

- twee of drie wielen;
- de plek van de motor.
 

Een elektrische bakfiets met 2 wielen

Een kenmerk van 2 wielen is dat het gemakkelijker in rechte lijn te fietsen is op hoge snelheden. Dit komt doordat een tweewieler elektrische bakfiets eigenlijk hetzelfde is als een normale fiets maar dan met een bak tussen de wielen. Belangrijk is dan natuurlijk wel dat het gewicht in de bak goed verdeeld is. Ons bakfietsen met twee wielen zijn erg ruim en bieden plaats voor vier kinderen. Een bijkomend voordeel is dat deze bakfietsen een smallere afmeting hebben dan een bakfiets met 3 wielen. Een goede testrit met een beide soorten bakfietsen met trapondersteuning is erg verstandig mocht u nog niet zo goed weten welk type e-bakfiets het best bij u past.
 

Elektrische bakfiets met 3 wielen

Een elektrische bakfiets met 3 wielen is ideaal voor als u veel kinderen plus uw spullen of boodschappen wilt meenemen. Deze is namelijk voorzien van een ruimere bak zodat de kinderen heerlijk ruim kunnen zitten. Daarnaast gaat het stoppen en van uw plek komen met een driewieler zeker in het begin gemakkelijker omdat u niet op of af hoeft te stappen en dat is vooral in de stad ideaal. Deze bakfietsen zijn leverbaar met een totale breedte van 82cm tot maximaal 88cm. Hierdoor passen deze vrijwel altijd door bijvoorbeeld de deur of door de poort van uw tuin.
 

Een elektrische bakfiets met middenmotor

Wilt u een elektrische bakfiets kopen? Dan is het ook belangrijk om na te denken of u voor een model met achterwielmotor of middenmotor gaat. Een bakfiets met middenmotor heeft de volgende voordelen:
1. Natuurlijke en geleidelijke ondersteuning dankzij de slimme krachtsensor
2. Met 80-120Nm ruim twee keer zo krachtig als een achterwielmotor
3. Meer geschikt voor heuvelachtige omgevingen, tunnels en bruggen
4. Direct ondersteuning bij het wegfietsen dus gemakkelijk op gang komen
5. Dichte kettingkast en onderhouds- en gebruiksvriendelijke naafversnelling (schakelen al fietsend en in stilstand mogelijk)

De prijs van een model met middenmotor ligt hoger maar het levert u dus veel voordelen op! Vooral als u weet dat u veel bruggetjes, tunnels en andere hellingen tegenkomt op uw fietsroute naar bijvoorbeeld de school dan is dit een uitstekende keuze.
 

Elektrische bakfiets met achterwielmotor

Een elektrische bakfiets met achterwielmotor heeft een andere en meer simpele techniek dan een middenmotor. Waar de middenmotor een krachtsensor heeft; beschikt de achterwielmotor over een rotatiesensor, ook wel trapsensor genoemd. Deze sensor ziet dat de trappers draaien en geeft een seintje aan de motor om te draaien. De snelheid wordt alleen bepaald door de ondersteuningsstand die u kiest, of u nu zacht of hard trapt. Hierdoor voelt de ondersteuning minder natuurlijk aan. Daarnaast dient u bij het wegfietsen eerst zelf ongeveer één keer de trappers rond te draaien voordat de ondersteuning geactiveerd wordt. Komt u onderweg veel tunnels, bruggen of heuvels tegen? Houdt er rekening mee dat de achterwielmotor afhankelijk van het model maximaal 45Nm tot beschikking heeft en dat kan onvoldoende zijn voor ongelijke wegen. Doordat de motor in het achterwiel zit, beschikken deze bakfietsen over een derailleurversnelling. Dit systeem kennen we van de mountainbikes en hebben wat meer onderhoud nodig en schakelen kan niet in stilstand. 
 

Troy elektrische bakfiets

De Troy elektrische bakfiets is vooral gemaakt voor het gebruik in de stad om kinderen van en naar school te brengen. De achterwielmotor biedt ruim voldoende ondersteuning voor het gebruik in en rond de stad en is verder voorzien van alle nodige opties om het u en de kinderen prettig te maken. De achterwielmotor biedt net geen voldoende vermogen in trekkracht om ook gemakkelijk hellingen, heuvels of tunnels met gemak te trotseren. Daarnaast is een achterwielmotor niet zo efficiënt als een middenmotor waardoor actieradius lager ligt en lange afstanden fietsen een uitdaging wordt. Bent u dit niet van plan? Dan heeft u aan deze een uitstekende keuze en krijgt u veel voor relatief weinig geld.
 

Vogue elektrische bakfiets

De Vogue elektrische bakfietsen bestaan uit modellen met een achterwielmotor en middenmotor en zijn op bepaalde punten luxer uitgevoerd van de Troy. De Vogue Carry 3 met 3 wielen of de Vogue Carry 2 met 2 wielen zijn modellen met middenmotor en zijn ook geschikt voor langere afstanden doordat de middenmotor efficiënter is dan de achterwielmotor van de Troy. Hierdoor kan er dus een grotere afstand worden afgelegd totdat de accu leeg is. Bovendien beschikt een middenmotor over ca. 80Nm aan trekkracht tegenover 45Nm van een achterwielmotor. Dat betekent dat een middenmotor meer geschikt is om te gebruiken in heuvelachtige omgevingen zoals Limburg, de Veluwe maar ook om een brug op te fietsen. Komt u dit soort omgevingen veel tegen? Dan is het verstandig om een model met middenmotor te overwegen van Vogue of Qivelo.
 

Qivelo elektrische bakfiets

De Qivelo elektrische bakfietsen zijn op het gebied van slijtage onderdelen verstevigd en ook voorzien van een BMS-systeem welke zorgt voor een efficiënte afgifte van energie van de accu naar de motor. Dit heeft als resultaat een hoger actieradius waardoor u dus langere afstanden volledig elektrisch kunt afleggen. Daarnaast voorkomt het diepteontlading wat betekent dat wanneer u de accu na een langere periode zonder gebruik weer wilt opladen dit niet meer lukt en de accu vervangen moet worden. Wilt u een Qivelo kopen? Dan kiest u voor een langere levensduur van de accu en bakfiets en voor duurzaamheid. 
Fietsoptimaal.nl door ProShops