Home       Contact       Winkelmandje (0)       Mijn Account

Home

Winkels

Service

Contact

Account

Mandje (0)

Elektrische vouwfietsen

Home > Elektrische vouwfietsen


Elektrische vouwfiets 
-


Waarom een elektrische vouwfiets kopen?

Een elektrische vouwfiets is het ideale vervoersmiddel voor degene die reist met de trein en vanaf het station een gemakkelijk vervoersmiddel zoekt. Daarnaast is de opvouwbare e-bike dankzij zijn kleine afmetingen ook ideaal voor wanneer u wilt fietsen maar niet beschikt over een grote opslagruimte. Andere redenen om te kiezen voor een elektrische vouwfiets is om deze gemakkelijk mee te nemen op de boot. Door de compacte afmetingen het gemakkelijk op het dek of in de kuip worden opgeborgen. Ook voor op vakantie naar bijvoorbeeld Frankrijk met de camper of caravan biedt het een uitkomst. Een opvouwbare fiets is voorzien van kleinere banden dan een normale fiets. Dit zorgt ervoor dat u sneller moet trappen om voldoende gang te kunnen maken. Om deze reden wordt er veel gekozen om te gaan fietsen op elektrisch model. De trapondersteuning zorgt ervoor dat u van het gemak van een vouwfiets kunt genieten met het comfort van een gewone e-bike. De laatste jaren is de vouwfiets sterk doorontwikkeld waardoor de vouwfiets ondanks de kleine wielen steeds beter fietst, net als een normale fiets. 

 

Lichtgewicht elektrische vouwfiets

Een elektrische vouwfiets is ondanks de accu en de elektromotor erg licht te noemen. Daarnaast kan de accu gemakkelijk worden afgenomen waardoor het gewicht zakt naar gemiddeld 15 kilogram. Dit maakt het tillen van de opvouwbare e-bike een stuk gemakkelijker dan het tillen van een normale elektrische fiets. Ondanks het lage gewicht gaat de stabiliteit en kwaliteit niet verloren. De schanieren en materialen zijn op essentiële punten flink verstevigd zodat u zorgeloos en veilig kunt genieten van uw fiets.


Elektrische fatbike vouwfiets

Deze type fiets is flink ontwikkeld in de loop der tijd en de keuze is groot geworden. U ziet ze in verschillende soorten en maten voorbijkomen. Een recente vorm is de elektrische fatbike vouwfiets. Dit is een combinatie tussen vouwfiets en fatbike en biedt optimaal comfort in combinatie met het praktische gemak van de vouwfiets. Wel zijn deze type fietsen wat zwaarder maar dat wordt sterk gecompenseerd met het stoere uiterlijk en het comfort en grip wat de dikke banden uw fiets geven. 


De plek van de elektromotor

De elektrische vouwfiets is leverbaar met een elektromotor in het voorwiel, achterwiel of in de trapas (middenmotor). De keuze is ten eerste afhankelijk van wat voor u prettigst aanvoelt maar ook welke soort ondersteuning (rotatieondersteuning of krachtondersteuning) u het fijnst vindt. Het beste is om diverse modellen uit te testen om erachter te komen wat het beste bij u past. 
Fietsoptimaal.nl door ProShops