Home       Contact       Winkelmandje (0)       Mijn Account

Home

Winkels

Service

Contact

Account

Mandje (0)

Elektrische herenfietsen

Home > Elektrische fietsen > Elektrische herenfietsen


 
-


Kies de elektrische herenfiets die bij u past

Bij de aanschaf van uw nieuwe elektrische herenfiets is het van belang om te bepalen wat u belangrijk vindt aan uw fiets. Denk aan het aantal versnellingen, de framehoogte en nog veel meer andere zaken. Bij Fietsoptimaal.nl kunt u slagen voor een heren e-bike tegen een aantrekkelijke prijs zonder dat u op kwaliteit inlevert. Onze e-bikes zijn gemaakt van de beste materialen en het afwerkingsniveau is zeer hoog te noemen.  
 

Elektrische herenfiets met middenmotor

Een elektrische herenfiets is het meest populair met de middenmotor. Bij deze elektrische herenfietsen is de motor tussen de trapas geplaatst. Een middenmotor heeft de volgende voordelen:

  1. De ondersteuning voelt natuurlijk aan dankzij de krachtsensor
  2. Laag zwaartepunt voor een hoog comfort
  3. Vaak tweemaal zo kracht als een voor- of achterwielmotor en daardoor geschikt voor heuvelachtige omgevingen

De techniek van een middenmotor is geavanceerder en daardoor kostbaarder. De prijs van een elektrische herenfiets met middenmotor ligt daardoor hoger maar optimaal comfort en fietsbeleving is natuurlijk haast onbetaalbaar. 

Een e-bike met achterwielmotor brengt de ondersteuning ook rustig over maar komt altijd met een derailleurversnelling. Dit type versnelling is meer onderhoudsgevoelig en schakelen kan alleen terwijl u trapt. Een e-bike met voorwielmotor is stil, goedkoper in aanschaf en onderhoud en u merkt niet dat u op een elektrische fiets fietst als de ondersteuning uit staat. De ondersteuning is daarentegen wat feller en onnatuurlijker. 


Het actieradius

Heeft u bepaald welke motorpositie het best bij u past? Dan is het van belang om te bepalen welke accu u nodig heeft bij uw nieuwe elektrische herenfiets. De accu is na de motor namelijk het belangrijkste onderdeel van uw fiets want deze bepaalt de actieradius. De keuze is afhankelijk van hoeveel kilometers u denkt te gaan maken. 'Ik denk dat ik maar 25 kilometer per dag ga maken dus meer actieradius ben ik eigenlijk niet nodig'. Begrijpelijk, maar het ligt toch anders. Want als u met uw heren e-bike ongeveer 40 kilometer kunt halen op één acculading, dan dient u eigenlijk na één keer fietsen uw accu opnieuw op te laden. Kunt u met een sterkere accu niet 40 maar 80 kilometer halen? Dan hoeft u in theorie pas na drie keer te hebben gefietst, uw accu op te laden. En dat verlengt de levensduur van uw accu mogelijk met maanden of in veel gevallen zelfs met jaren. 
 

Waarom heeft de elektrische herenfiets eigenlijk een tussenstang?

Dat een elektrische fiets voor heren een tussenstang heeft dat heeft u zelf vast al gezien. Maar waarom zit deze er eigenlijk? Dit komt doordat het materiaal van de eerste fietsen niet zo stevig was als het materiaal van vandaag de dag. Daarnaast waren het vroeger alleen heren die gebruik maakten van de fietsen. Later maakten ook vrouwen gebruik van de fiets maar door het dragen van een rok werd de hoge stang verwijderd om het opstappen te vergemakkelijken. Tegenwoordig is het materiaal dat gebruikt wordt dusdanig stevig dat de stang eigenlijk overbodig is. 

Dit is dan ook de reden dat Fietsoptimaal.nl een minder groot aanbod aan elektrische herenfietsen heeft. Deze fietsen verdwijnen langzamerhand uit het straatbeeld. Een nadeel hiervan is dat het lastiger is om uw fiets in de toekomst te verkopen. Dat en het feit dat de fietsen zonder stang zo goed als even stevig zijn geeft voldoende redenen om te overwegen om toch voor een elektrische damesfiets te gaan. Uiteraard is dit niet nodig, stel dat u jong bent en het model van een heren e-bike simpelweg mooier vindt.
Fietsoptimaal.nl door ProShops