Home       Contact       Winkelmandje (0)       Mijn Account

Home

Winkels

Service

Contact

Account

Mandje (0)

Bakfiets met 3 wielen

Home > Elektrische bakfiets > Bakfiets met 3 wielen


De 3 wieler bakfiets is niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Dat is niet gek natuurlijk want er is ruimte voor maar liefst vier kinderen dankzij de ruime bak. Doordat de fiets op 3 wielen staat hoeft u ook nooit af te stappen als u stilstaat en dat is natuurlijk fijn.
 

Een deur in uw bakfiets?
Wij kunnen elke bakfiets voorzien van een deur welke u als optie bij de bakfiets kunt selecteren. 

Bakfiets voor hond


 
-


Waarom een bakfiets met 3 wielen?

De reden om een bakfiets met 3 wielen te kopen welke wij het meest horen is vanwege de ruimte in de bak. Doordat de bak zowel in de lengte als in de breedte ruim is afgemeten is er meer dan voldoende ruimte voor 4 kinderen plus nog wat boodschappen. Een ander voordeel van een bakfiets met 3 wielen is dat u nooit hoeft af te stappen als u stil komt te staan voor bijvoorbeeld het rode stoplicht doordat u natuurlijk niet kunt omvallen. Een driewieler bakfiets is breder dan een bakfiets met 2 wielen, dat is iets om rekening mee te houden tijdens het fietsen. Gelukkig is vrijwel elke deur of poort van een tuin ruim genoeg om erdoor te passen. De totale breedte verschilt van 82cm tot en met 88cm.


Hoe fietst een 3 wieler bakfiets?

Een 3 wieler bakfiets voelt natuurlijk heel anders aan dan een gewone fiets of e-bike doordat u aan de voorzijde twee wielen heeft. Dit zorgt ervoor dat oneffenheden in het wegdek beter voelbaar zijn doordat het ene voorwiel bijvoorbeeld wel over een hobbel fietst en het andere voorwiel niet. Waar de één hier binnen no-time aan gewend is geraakt heeft de ander hier meer moeite mee. Hoewel een bakfiets met 3 wielen stabiel lijkt kunt u er niet op volle snelheid mee door de bocht fietsen en dient u bij het maken van een scherpe bocht een beetje mee te leunen. De meeste bakfietsen uit ons assortiment zijn voorzien van een stuurdemper. Dit is een luchtveer welke ervoor zorgt dat het stuur niet te snel en gemakkelijke naar links of naar recht gaat tijdens het fietsen. Dit zorgt ervoor dat de bakfiets gemakkelijk koers houdt tijdens het fietsen en dat geeft een fijn gevoel. Bovendien is het mogelijk om hele kleine bochten te maken en dat is zeker in de stad een groot pluspunt.
De positie van de motor speelt een grote rol bij de aanschaf van een bakfiets omdat deze voor een groot gedeelte het fietsgevoel bepaald. Een achterwielmotor is lager geprijsd en geeft een duw in de rug als ondersteuning waarbij de kracht wordt bepaald door één van de ondersteuningsstanden die u kiest. Daarbij kan het soms zijn dat de motor harder gaat dan u verwacht en voelt het vaak wat onnatuurlijk aan. De middenmotor heeft een krachtsensor welke de ondersteuning aanpast op de kracht die u op de pedalen zet en is een stuk natuurlijker, maar de prijs is hoger. De middenmotor heeft tenslotte aanzienlijk meer koppel en dat is bij een bakfiets met een volle bak zeker een pluspunt. Een proefrit biedt de meeste duidelijkheid als het gaat om het fietsgevoel van de verschillende motoren bij een 3 wieler bakfiets. 


De voordelen van een 3 wieler bakfiets op een rij

+ Ruimere bak dan bij een tweewieler
+ U kunt blijven zitten terwijl u stilstaat
+ Stabieler op lage snelheid
+ Erg kleine draaicirkel (afhankelijk van het model)
+ Korter dan een tweewieler
Fietsoptimaal.nl door ProShops