Home       Contact       Winkelmandje (0)       Mijn Account

Home

Winkels

Service

Contact

Account

Mandje (0)

Verplicht onderhoud

Een elektrische fiets heeft onderhoud nodig. Door dit op tijd uit te voeren behoudt u de garantie op uw fiets. Het is heel soms mogelijk dat een leverancier vraagt om een bewijs dat de fiets is onderhouden in garantiegevallen. Daarnaast is uw fiets natuurlijk onderhoud nodig om goed te kunnen blijven werken, net als bijvoorbeeld een auto. De onderhoudsintervallen zijn voor elk type fiets hetzelfde, dus ook voor een elektrische bakfiets gelden deze intervallen.

Eerste servicebeurt
De eerste onderhoudsbeurt is voor een e-bike erg belangrijk. Doordat een fiets nieuw is zal deze na een aantal maanden afgesteld en gecontroleerd moeten worden. Deze eerste servicebeurt dient tussen de drie en vijf maanden na ontvangst te worden uitgevoerd of binnen 500 kilometer (wat het eerst voorkomt). Houdt er wel rekening mee dat de eerste beurt niet bij de aankoopprijs van uw fiets is inbegrepen. Dit komt doordat onze prijzen concurrerend zijn met die van webshops en wij daardoor de eerste beurt er niet gratis bij kunnen doen.

Vervolgbeurten
Uiteraard is het erg verstandig om het vervolgens niet bij deze ene servicebeurt te laten maar uw fiets elk jaar te laten controleren middels een onderhoudsbeurt. Om de garantie te behouden is het verplicht om uw fiets één keer per jaar te voorzien van een onderhoudsbeurt of bij elke 2000km. De 2e beurt dient dus bij 2500km te worden uitgevoerd.

Mag ik het onderhoud ook bij de fietsenmaker in de buurt laten uitvoeren?
Zeker! U bent niet verplicht om het onderhoud door een Fietsoptimaal.nl winkel uit te laten voeren. Zo hoeft u dus niet jaarlijks uw fiets bij ons af te geven maar kan het bij u in de buurt en dat is wel zo prettig. De factuur of bon die u van de fietsenmaker krijgt kunt u te bewaren.

 

 


Fietsoptimaal.nl door ProShops