Home       Contact       Winkelmandje (0)       Mijn Account

Home

Winkels

Service

Contact

Account

Mandje (0)

Elektrische Fatbikes

Home > Elektrische Fietsen > Elektrische Fatbikes

Laagste Prijs Hoogste Prijs Populair Alfabet Nieuwste


elektrische fatbike

 

Elektrische fatbike

Wilt u een elektrische fatbike kopen? Bij Fietsoptimaal.nl heeft u de keuze uit verschillende modellen e-fatbikes en met achterwielmotor en middenmotor. Dankzij de extra dikke banden is vrijwel ieder terrein toegangbaar en geniet u van een optimaal comfort! Tel daar de stoere en unieke looks bij op en u heeft de perfecte allround e-bike! 
-


Wat is een elektrische fatbike?

De elektrische fatbike klink stoer en dat is het ook! Eigenlijk is het een gewone elektrische fiets, maar dan met extra dikke banden. Hoewel de e-fatbike sinds kort zijn opmars maakt in Nederland ziet u deze nog niet zoveel waardoor de extra dikke banden ervoor zorgen dat u opvalt tussen het verkeer en u iets unieks in bezit heeft. Naast de stoere looks zorgen de dikke banden er ook voor dat de elektrische fatbike een enorm comfort biedt. Bovendien is deze fiets geschikt voor vrijwel elk terrein dankzij een groot rijvlak waardoor zachte of ongelijke ondergronden geen probleem zijn!


Waar kan de fatbike voor gebruikt worden?

De elektrische fatbike is een trend die is overgevlogen vanuit de Verenigde Staten Europa en ook naar ons mooie Nederland waar de fatbike ook prima gebruikt kan worden! Dankzij de dikke banden is de fiets namelijk bij uitstek geschikt voor ruw terrein zoals de zandstranden, modder, zand en andere soortgelijke ondergronden. Daardoor kunt u op plekken komen waar u met een traditionele mountainbike niet zult komen. 


Waarom juist kiezen voor een elektrische fatbike?

Een fatbike fietst over het algemeen ietwat zwaarder dan een traditionele fiets of mountainbike en dat heeft vooral te maken met de dikkere banden welke zorgen voor meer wrijving. Daarom is het een goede optie om te kiezen voor een elektrische fatbike zodat u minder snel uitgeput raakt. Hierdoor legt u gemakkelijk langere afstanden af en dat compenseert de steun van de elektromotor en u komt op plekken waar u normaal gesproken niet komt. Daarnaast is de rit naar de start van de trial die u wilt afleggen niet vermoeiend en hoeft u niet op te zien tegen de terugweg naar huis. 


Welke verschillende elektrische fatbikes zijn er?

Bij Fietsoptimaal.nl heeft u de keuze uit verschillende soorten elektrische fatbikes. Zo kunt u bij ons ook terecht voor een opvouwbare e-fatbike welke het gemak van de vouwfiets combineert met het hoge comfort van de dikke banden. Daarnaast heeft u nog de keuze uit e-bikes met achterwielmotor of middenmotor. De middenmotoren zijn krachtiger dan de achterwielmotoren en worden aangestuurt door een combinatie van slimmer sensoren, waaronder de krachtsensor. Deze meet de kracht die u zet op de pedalen en past hier maar ook op de snelheid en trapsnelheid, de ondersteuning precies op aan. Hierdoor voelt de ondersteuning heel natuurlijk aan en is deze altijd precies zoals u hem verwacht. De achterwielmotoren zijn goedkoper in aanschaf maar leveren ook een prettige ondersteuning welke u duwen en dat voelt vaak prettig aan. Wel zijn de achterwielmotoren minder krachtig dan een middenmotor maar in ons vlakke land is dit meer dan voldoende. 
Fietsoptimaal.nl door ProShops