Home       Contact       Winkelmandje (0)       Mijn Account

Home

Winkels

Service

Contact

Account

Mandje (0)

Bakfiets voor honden

Home > Elektrische bakfiets > Bakfiets voor honden


Zoekt u een bakfiets voor uw hond? De bakfietsen in deze categorie kunnen worden voorzien van een deurtje aan de voorzijde zodat uw hond gemakkelijk zelf in- en uit de bax kan komen.

 

Hoe bestelt u uw bakfiets met een deur?
Kies uw nieuwe bakfiets en selecteer de optie 'deurtje aan de voorzijde' en kies voor:
- deurtje met het bankje eruit en los erbij.
- of deurtje opklapbaar (scharnieren aan één kant) zodat de hond kan instappen en het bankje ook voor kinderen gebruikt kan worden.
 

Bakfiets voor hond


 
-


Waarom uw hond meenemen in de bakfiets?

Als u een hond hebt en graag fietst, dan is een elektrische bakfiets de perfecte oplossing om uw trouwe viervoeter overal mee naartoe te nemen. Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen van een bakfiets voor uw hond? 

 

Ten eerste biedt een bakfiets veel meer ruimte dan een gewone fietsmand. De hond kan comfortabel in de ruime bak zitten zonder beperkt te worden in zijn bewegingsvrijheid. Dit is vooral belangrijk voor grotere hondenrassen die niet gemakkelijk in een mandje passen. Daarnaast zorgt een bakfiets ook voor meer stabiliteit tijdens het fietsen. Het lage zwaartepunt van de bak maakt dat de fiets minder gevoelig is voor wiebelen en omvallen, zelfs als uw hond in beweging is. Hierdoor kunt u veilig en zonder zorgen samen met uw hond genieten van ontspannen fietstochten.

 

Een ander voordeel van een bakfiets is dat deze multifunctioneel is. Naast het vervoeren van uw hond, kunt u ook andere spullen gemakkelijk meenemen in de ruime bak. Denk aan boodschappen, picknickbenodigdheden of zelfs andere huisdieren zoals katten of konijnen. Zo maakt u optimaal gebruik van de mogelijkheden van uw bakfiets.

 

Daarnaast hebben veel bakfietsen ook handige extra's zoals verstelbare stoelen en riemen om uw hond veilig vast te maken tijdens het rijden. Dit zorgt ervoor dat u volledige controle hebt over het gedrag en de bewegingen van uw hond. Zo kunt u met een gerust hart door drukke straten en verkeer navigeren.

 

Bovendien is het voordeel van een bakfiets dat het fietsen voor zowel mens als hond een gezonde en actieve bezigheid is. Uw hond kan genieten van de buitenlucht terwijl u samen avonturen beleven. Het is niet alleen goed voor zijn fysieke gezondheid, maar ook voor zijn mentale welzijn.

 

Kortom, een bakfiets biedt talloze voordelen als u de hond wilt vervoeren per fiets. Van ruimte en stabiliteit tot multifunctionaliteit en gezamenlijk plezier, een bakfiets maakt het mogelijk om op een veilige en comfortabele manier met uw hond op pad te gaan.

 

Handige tips voor het veilig vervoeren van uw hond in een bakfiets

Het vervoeren van uw hond in een bakfiets kan een geweldige ervaring zijn, maar het is belangrijk om de veiligheid van uw hond altijd voorop te stellen. Hier zijn enkele handige tips om ervoor te zorgen dat het vervoeren van uw hond in een bakfiets veilig en comfortabel verloopt.

1. Zorg voor een goede positie:
Plaats de hondenbak zo dat deze stabiel blijft tijdens het fietsen. Idealiter moet de bak zich bevinden tussen de voorwielen van de bakfiets zoals bij de 3 wielers.

2. Gebruik een stevige leash of veiligheidsriem:
Om te voorkomen dat uw hond uit de bak springt of tijdens het rijden beweegt, is het belangrijk om hem stevig vast te maken met behulp van een leash of veiligheidsriem die aan de binnenkant van de bak is bevestigd. Zo kan uw hond genieten van frisse lucht terwijl u controle behoudt. U kunt zelf heel gemakkelijk een ring monteren om de riem aan vast te maken omdat onze bakfietsen van multiplex zijn gemaakt.

3. Zorg voor voldoende ventilatie:
Zorg ervoor dat er voldoende luchtstroom in de bak is om uw hond koel en comfortabel te houden tijdens het rijden, vooral op warme dagen. Open de ramen van de huif bijvoorbeeld als u deze erop heeft zitten.

4. Bescherm tegen weersinvloeden:
Houd rekening met onvoorspelbaar weer en bescherm uw hond tegen regen of wind door middel van een waterdichte afdekking voor de bakfiets of door gebruik te maken van speciale regenhoezen die verkrijgbaar zijn voor bakfietsen. Onze bakfietsen worden standaard geleverd met een huif. 

5. Oefen met uw hond:
Laat uw hond wennen aan het rijden in de bakfiets door kortere ritten te maken en geleidelijk de duur van de ritten op te bouwen. Beloon uw hond met lof en traktaties terwijl hij zich gedraagt ​​en rustig blijft tijdens het rijden. Eerst met huif op rijden helpt vaak omdat het een beschermend gevoel geeft.

6. Controleer regelmatig de staat van de bakfiets:
Zorg ervoor dat de banden opgepompt zijn, de remmen goed werken en er geen losse onderdelen of scherpe randen in de bak zijn die uw hond kunnen bezeren. Het is ook belangrijk om regelmatig onderhoudsbeurten uit te voeren om ervoor te zorgen dat alles naar behoren functioneert.

Met deze eenvoudige tips kunt u ervoor zorgen dat het vervoeren van uw geliefde viervoeter in een bakfiets veilig en aangenaam is voor zowel mens als hond. Geniet samen van comfortabele fietstochten en maak mooie herinneringen terwijl jullie eropuit trekken!


Ervaringen van hondenbezitters met een bakfiets

Het is altijd interessant om te horen wat ervaringsdeskundigen te zeggen hebben over het gebruik van een bakfiets voor hun hond. Daarom delen we graag enkele ervaringen van hondenbezitters die al gebruikmaken van een bakfiets. 

- Sarah: "Ik was op zoek naar een manier om mijn grote hond veilig en comfortabel te kunnen vervoeren. Een bakfiets leek de ideale oplossing. Sinds ik er een heb, is mijn hond altijd enthousiast als ik de fiets naar buiten haal. Hij springt erin alsof het zijn eigen persoonlijke voertuig is!"
- Mark: "Ik heb twee kleine honden en een normale fietsmand voldeed gewoon niet aan mijn behoeften. Toen ontdekte ik de mogelijkheid van een bakfiets voor mijn viervoeters. Het heeft ons leven zo veel gemakkelijker gemaakt! Ik kan beide honden in de bak meenemen zonder dat ze elkaar in de weg zitten."
- Lisa: "Eerst was ik sceptisch over het idee van een bakfiets voor mijn hond, omdat hij nogal onrustig kan zijn tijdens ritten in de auto of normale fietsmanden. Maar het gebruik van een bakfiets heeft dat probleem volledig opgelost! Hij voelt zich veilig en geborgen in zijn eigen ruimte achterin, terwijl ik zonder zorgen kan genieten van onze fietstochten."
- Paul: "Als drukbezette ondernemer had ik weinig tijd om lange wandelingen met mijn hond te maken, maar met de aanschaf van een bakfiets is dat veranderd. Ik kan nu mijn hond meenemen op mijn dagelijkse ritjes naar de supermarkt of het park. Het is een geweldige manier om quality time door te brengen en tegelijkertijd onze dagelijkse taken af te handelen."
- Emma: "Mijn bakfiets heeft me geholpen de band met mijn hond te versterken. We maken regelmatig lange fietstochten samen, wat ons beiden geweldige lichaamsbeweging geeft. Bovendien geniet mijn hond ervan om nieuwe plekken te ontdekken en de wind in zijn vacht te voelen terwijl hij rustig achterin zit."

Deze ervaringen van andere hondenbezitters laten zien dat een bakfiets voor uw hond talloze voordelen biedt. Het creëert een veilige en comfortabele manier om uw trouwe viervoeter overal mee naartoe te nemen, of het nu gaat om boodschappen doen of gewoon samen van de buitenlucht genieten.
Fietsoptimaal.nl door ProShops