Home       Contact       Winkelmandje (0)       Mijn Account

Home

Winkels

Service

Contact

Account

Mandje (0)

Elektrische damesfietsen

Home > Elektrische fietsen > Elektrische damesfietsen


 
-


Elektrische damesfiets en e-bikes voor dames

De elektrische damesfiets kenmerkt zich door de missende dwarsliggende stang. Vroeger werden alle fietsen standaard gebouwd met deze stang omdat het materiaal toen nog niet zo stevig was als de materialen die nu gebruikt worden. Vrouwen die een jurk of een rok droegen konden niet gemakkelijk op- of afstappen en daarom werd de buis weggelaten naar verloop van tijd toen de materialen stevig genoeg werden. De stang is dankzij de stevige materialen die tegenwoordig worden gebruikt helemaal niet meer nodig en verdwijnt daardoor langzamerhand uit het straatbeeld. Dit zorgt ervoor dat u gemakkelijk op- en af kunt stappen en is daarmee geschikt voor dames en voor heren en ook voor oudere mensen.
 

Welke elektrische damesfiets past bij mij?

Welke elektrische damesfiets bij u past is afhankelijk van waarvoor u de fiets gaat gebruiken. Is het vooral bedoelt voor woon- werkverkeer of gaat u er liever op uit in het weekend met uw elektrische fiets? Dat kan de keuze van uw elektrische fiets sterk beïnvloeden. Het belangrijkste onderdeel van de elektrische damesfiets is de elektromotor welke zorgt voor de ondersteuning. Een dames e-bike is leverbaar met de motor in het voorwiel of achterwiel maar ook in de trapas (middenmotor). Elke motorpositie heeft zijn voor- en nadelen. Daarnaast is er veel keuze uit kleuren, framematen, accusterktes maar ook verschillende vormgevingen. Bij Fietsoptimaal.nl heeft u de keuze uit elektrische damesfietsen uit iedere prijsklasse, daardoor is er voor iedere portemonnee een mooie bijpassende fiets.
 

Dames elektrische fiets met middenmotor

Een dames elektrische fiets is het meest populair met de middenmotor. Bij deze elektrische damesfietsen is de motor tussen de trapas geplaatst. Een middenmotor heeft de volgende voordelen:

  1. De ondersteuning voelt natuurlijk aan dankzij de krachtsensor
  2. Laag zwaartepunt voor een hoog comfort
  3. Vaak tweemaal zo krachtig als een voor- of achterwielmotor en daardoor geschikt voor heuvelachtige omgevingen

De techniek van een middenmotor is geavanceerder en daardoor kostbaarder. De prijs van een elektrische damesfiets met middenmotor ligt daardoor hoger maar optimaal comfort en fietsbeleving is natuurlijk haast onbetaalbaar. 
Fietsoptimaal.nl door ProShops