Elektrische Damesfietsen
Home > Elektrische Fietsen > Elektrische Damesfietsen
Laagste Prijs Hoogste Prijs Populair Alfabet Nieuwste
Elektrische damesfiets
Bij de aanschaf van een elektrische damesfiets komt er heel wat kijken. Iedereen heeft zijn eigen voorkeur en daarom biedt Fietsoptimaal.nl een divers aanbod aan dames e-bikes. U heeft de keuze uit verschillende kleuren, modellen en uitvoeringen. Denk bijvoorbeeld aan het aantal versnellingen, type remmen en natuurlijk de positie van de elektromotor.
Waarom een dames elektrische fiets kopen?
De elektrische fiets voor dames heeft de kenmerkende frame zonder tussenstang. Dit zorgt ervoor dat u gemakkelijk op- en af kunt stappen en is daarmee geschikt voor dames en voor heren en ook voor oudere mensen. De tussenstang is dankzij de stevige materialen die tegenwoordig worden gebruikt niet meer nodig. Niet gek dus dat de elektrische herenfiets steeds meer uit het straatbeeld verdwijnt.
Welke dames e-bike past bij u?
Welke elektrische damesfiets bij u past is afhankelijk van waarvoor u de fiets gaat gebruiken. Is het vooral bedoelt voor woon- werkverkeer of gaat u er liever op uit in het weekend met fiets? Dat kan de keuze van uw elektrische fiets sterk beïnvloeden. Het belangrijkste onderdeel van de elektrische damesfiets is de elektromotor welke zorgt voor de ondersteuning. Een dames e-bike is leverbaar met de motor in het voorwiel of achterwiel maar ook in de trapas (middenmotor). Elke motorpositie heeft zijn voor- en nadelen.
Dames elektrische fiets met middenmotor
Een dames elektrische fiets is het meest populair met de middenmotor. Bij deze elektrische damesfietsen is de motor tussen de trapas geplaatst. Een middenmotor heeft de volgende voordelen:
- De ondersteuning voelt natuurlijk aan dankzij de krachtsensor
- Laag zwaartepunt voor een hoog comfort
- Vaak tweemaal zo kracht als een voor- of achterwielmotor en daardoor geschikt voor heuvelachtige omgevingen
De techniek van een middenmotor is geavanceerder en daardoor kostbaarder. De prijs van een elektrische damesfiets met middenmotor ligt daardoor hoger maar optimaal comfort en fietsbeleving is natuurlijk haast onbetaalbaar.
Een e-bike met achterwielmotor brengt de ondersteuning ook rustig over maar komt altijd met een derailleurversnelling. Dit type versnelling is meer onderhoudsgevoelig en schakelen kan alleen terwijl u trapt. Een e-bike met voorwielmotor is stil, goedkoper in aanschaf en onderhoud en u merkt niet dat u op een elektrische fiets fietst als de ondersteuning uit staat. De ondersteuning is daarentegen wat feller en onnatuurlijker.
Bepaal het benodigde actieradius
Voordat u overgaat tot aanschaf van uw nieuwe elektrische damesfiets is het van belang om te bepalen hoeveel kilometers u wilt gaat afleggen per dag. Dit is belangrijk omdat u dan weet hoeveel kilometers u met één acculading moet kunnen halen met uw dames e-bike. Kijk daarom altijd goed wat de actieradius is van de elektrische fiets die u wilt aanschaffen.
'Ik fiets maar 20 kilometer per dag dus het actieradius is niet belangrijk'.
Dit horen wij vaak. Toch is het tegendeel waar. Want wanneer u 20 kilometer per dag fietst en u kunt op één acculading 40 kilometer fietsen, dan moet u de accu telkens na twee dagen opladen. Kunt u 80 kilometer halen op één acculading halen? Dan hoeft u de accu pas na vier dagen weer op te laden. Dat betekent dat uw accu in het tweede geval véél langer meegaat doordat deze minder vaak wordt opgeladen. Hierdoor is het maar al te goed mogelijk dat uw accu wel twee jaar langer mee gaat. Tip van Fietsoptimaal.nl: dit geldt bijvoorbeeld ook voor de accu van uw laptop of uw mobiele telefoon.