Home       Contact       Winkelmandje (0)       Mijn Account

Home

Winkels

Service

Contact

Account

Mandje (0)

Peuterschaal


Wanneer uw zoon of dochtertje te groot wordt voor een babyschaal en al wat meer zelfstandig kan zitten kunt u gebruik maken van een peuterschaal. 
-


Wat zijn de verschillen in de peuterschalen?

U heeft de keuze uit verschillende peuterschalen. De verschillen zitten in:

  1. de stoffen (katoen, 4-seizoens polyester (4S) of imitatieleer);
  2. wel of geen extra foamlaag (comfort);
  3. 3-puntsgordel of 5-puntsgordel (5P);
  4. met of zonder lichaamsverkleiner (plus).


Voor welke leeftijd is een peuterschaal geschikt?

Vanaf welke leeftijd een peuterschaal geschikt is hangt natuurlijk ook af van hoe uw kindje het doet qua groei. Daarnaast is het afhankelijk van hoe goed uw kindje zelf al rechtop kan zitten. Wij zien vaak dat het wordt gebruikt vanaf een leeftijd van 8/9 maanden tot en met 18 maanden of zelfs ouder. Pas als uw zoon of dochter te groot wordt kunt u proberen uw kindje zelfstandig op het bankje te laten zitten. 


Hoe wordt een peuterschaal in de bakfiets bevestigd?

Bij sommige elektrische bakfietsen kan de peuterschaal worden bevestigd op het bankje met de gordels van de bakfiets zelf. Hij is uitgevoerd met gleuven aan de bovenkant en de onderkant waar de gordels doorheen moeten. U kunt de schaal vastzetten op het bankje door de gordels hier dus doorheen te halen en deze onder de cover vast te maken. Eigenlijk op dezelfde manier zoals u normaal en kindje vastzet. Bij de overige modellen bakfietsen gaat dit niet op deze manier omdat de gordels hiervan niet door de peuterschaal passen. Daarom bent u een Melia bevestigingsset nodig.


Hoe zet ik mijn kindje vast in de peuterschaal?

Met de bij de peuterschaal geleverde gordels zet u uw kindje vast in de schaal. Ook deze gordels haalt u ook door de gleuven van de schaal en in dit geval ook door de gleuven van de cover die over de schaal heen zit. Haal de bovenste twee gordels over de schouders van uw zoon of dochter en verbindt deze met de onderste gordel langs de liezen en uw baby zit veilig vast. De gordels zijn verstelbaar dus was losser of strakker zetten is geen probleem.


Hoeveel peuterschalen kan ik kwijt in de bakfiets?

Bij onze driewieler bakfietsen is het mogelijk om twee schalen naast elkaar op het bankje te plaatsen. Dit komt doordat de schaal niet overdwars op het bankje wordt geplaatst. Bij de tweewieler bakfietsen is het ook meestal mogelijk om twee peuterschalen naast elkaar te zetten. Naast de schaal nog een maxicosihouder plaatsen is niet mogelijk doordat deze wél overdwars op het bankje dient te worden geplaatst. 


Wat is de beste plek voor een peuterschaal in de bakfiets?

Wilt u uw kindje veilig meenemen? Kies er dan altijd voor om de peuterschaal bij het stuur op het bankje te zetten. Dit is beter dan aan de voorzijde want bij het stuur voelt uw zoon of dochter de hobbels minder, kunt u beter bij uw kindje en wordt het bovendien niet misselijk doordat hij of zij achteruit gaat. De belangrijkste reden is dat uw zoon of dochter ook verder verwijderd is van de plek waar een eventuele botsing het eerste plaatsvindt en dat is meestal aan de voorzijde van de bakfiets. Een tweede advies is om de peuterschaal aan de rechterzijde op het bankje te zetten aangezien er aan die kant minder of geen tegemoetkomend verkeer langskomt. 
Fietsoptimaal.nl door ProShops