Home       Contact       Winkelmandje (0)       Mijn Account

Home

Winkels

Service

Contact

Account

Mandje (0)

Babyschaal


Even een stukje rijden met de bakfiets is voor veel baby's een onstspannen moment. Door een babyschaal voor de bakfiets te gebruiken kunt u uw baby veilig meenemen. Dit komt doordat de schaal een vorm heeft waarin de baby kan liggen en dus niet rechtop zit. De lighouding is vrij gelijk aan de houding in een maxi cosi: ontspannen en relaxed. 

U heeft de keuze uit verschillende modellen. De verschillen zitten hem in:

  1. de stoffen (katoen, 4-seizoens polyester (4S) of imitatieleer);
  2. wel of geen extra foamlaag (comfort)
  3. met of zonder lichaamsverkleiner (plus);
  4. 3-puntsgordel of 5-puntsgordel (5P).


 
-


Vanaf welke leeftijd kan ik mijn baby in de bakfiets meenemen in de babyschaal?

Vanaf welk moment het meenemen van uw baby met de elektrische bakfiets mogelijk is hangt natuurlijk af van hoe sterk uw baby al is. Wij zien het vaak dat baby's pas meegaan met de bakfiets na twee of drie maanden. Een babyschaal voor de bakfiets kan vervolgens worden gebruikt tot en met negen maanden maar vaak wel langer. Pas als de baby te groot wordt voor de schaal is het verstandig om hem of haar over te zetten naar een peuterschaal waar de zit wat meer rechtop is.


Hoe wordt een babyschaal in de bakfiets bevestigd?

Bij de Troy en de Qivelo City kan de babyschaal voor de bakfiets worden bevestigd met de gordels van de bakfiets zelf waarmee u normaal gesproken een kindje veilig vastzet. De schaal is namelijk voorzien van gleuven aan de bovenkant en aan de onderkant waar de gordels doorheen moeten. Door de gordels hier dus doorheen te halen en deze onder de cover vast te maken zoals u normaal en kindje vastzet; zit de schaal aan het bankje vast van de bakfiets. De gordels van de andere modellen bakfietsen zijn te groot en passen niet door de babyschaal waardoor een Melia bevestigingsset nodig is. Het voordel van deze set is ook dat het monteren gemakkelijker gaat en het verplaatsen van verwijderen van de schaal gaat gemakkelijker. Bovendien zit het beter vast.


Hoe zet ik mijn baby vast in de babyschaal in de bakfiets?

Uw baby kunt u vastzetten in de babyschaal met behulp van de bijgeleverde gordels. Deze gordels haalt u ook door de gleuven maar in dit geval dus ook door de gleuven die zijn gemaakt in de cover van de schaal. Haal de bovenste twee gordels over de schouder van uw baby en verbindt deze met de onderste gordel langs de liezen en uw baby zit veilig vast. 


Hoeveel babyschalen kan ik kwijt in de bakfiets?

Bij onze driewieler bakfietsen kunt u twee babyschalen naast elkaar plaatsen op één bankje doordat deze niet overdwars worden geplaatst. Bij onze tweewieler bakfietsen kan dit ook omdat onze modellen erg ruim zijn. Het is niet mogelijk om naast een schaal nog een maxicosihouder te plaatsen aangezien deze overdwars op het bankje wordt geplaatst. 


Wat is de beste plek voor een babyschaal in de bakfiets?

De beste plaats om uw baby in een babyschaal mee te nemen met de bakfiets is bij het stuur. Daar voelt de baby de hobbels minder, wordt uw baby niet misselijk doordat hij of zij achteruit gaat en kunt u er gemakkelijk bij. En stel nu dat u een botsing maakt dan is uw baby verder verwijderd van datgene waar u een botsing mee maakt. Verder heeft de rechterzijde vaak de voorkeur omdat daar geen tegemoetkomend verkeerd langskomt en dat is in theorie een stuk veiliger.
Fietsoptimaal.nl door ProShops