Home       Contact       Winkelmandje (0)       Mijn Account

Home

Winkels

Service

Contact

Account

Mandje (0)

Ringsloten


Met een ringslot zet u uw fiets gemakkelijk op slot. Bij Fietsoptimaal.nl heeft u de keuze uit verschillende modellen en uitvoeringen. 
-


Ringslot

Een ringslot is het meestgebruikte slot om een elektrische fiets met een goed gevoel weg te zetten. Het is tevens het meest gebruiktsvriendelijke slot. Het ringslot is namelijk standaard bevestigd aan uw fiets waardoor u deze niet telkens mee hoeft te nemen. De ring kunt u door de velg heen halen wat ervoor zorgt dat de spaken worden geblokkeerd. Let er goed op of uw fiets wel is voorzien van een bevestiging voor een ringslot en of deze wel om de velg en het spadbord past. Bij de meeste normale fietsen en e-bikes is dit geen probleem maar bij sommige mountainbikes, vouwfietsen, fatbikes of elektrische bakfietsen wel. 


Welk ringslot is gekeurd om mijn fiets te verzekeren tegen diefstal?

De meeste verzekeraars geven als eis dat u een slot gebruikt met een ART-keurmerk. De meeste sloten uit ons assortiment zijn voorzien van een ART-2 keurmerk. Dit is een gemiddelde niveau van beveiliging en voor het op slot zetten van uw fiets is dit in de meeste gevallen voldoende; ook voor uw verzekeraar.


Verschillende manieren om uw fiets met een ringslot vast te zetten

De ringsloten zijn verkrijgbaar in verschillende varianten. Sommige sloten zijn bijvoorbeeld ook voorzien van een insteekgat voor een insteekketting om uw fiets ook vast te leggen aan een paal of fietsenrek. Ook zijn er sloten welke zijn voorzien van inklapbare sleutels om te voorkomen dat deze afbreken als u per ongeluk met uw fiets ergens tegenaan fietst. 


Gebruik een extra (insteek)kettingslot om uw fiets extra te beveiligen

Een nadeel van een ringslot is dat uw fiets alsnog gemakkelijk mee te nemen is doordat de fiets verder nergens aan vast ligt. Daarom adviseert Fietsoptimaal.nl om naast een ringslot ook een insteekketting te gebruiken. Kies hiervoor wel voor een ringslot met een insteekgat speciaal bedoeld voor de insteekketting. De Axa DPI ART**2 insteekketting is geschikt voor alle ringsloten met insteekgat en is tevens ART-2 gekeurd. Uiteraard is het ook mogelijk om gebruik te maken van een kettingslot of een beugelslot. Deze sloten zijn ook ART-2 gekeurd en dus geschikt om hiermee uw fiets te verzekeren tegen diefstal. Controleer dit altijd wel even bij uw verzekeraar. Sinds 2023 zijn de regels door veel verzekeraars aangepast door de vele diefstallen.

 
Fietsoptimaal.nl door ProShops