Home       Contact       Winkelmandje (0)       Mijn Account

Home

Winkels

Service

Contact

Account

Mandje (0)

Insteekketting

Home > Fietsaccessoires > Fietsslot > Insteekketting


Een insteekketting zorgt ervoor dat uw fiets niet alleen op slot staat; maar ook dat hij niet zomaar kan worden meegenomen. Met behulp van een insteekketting kunt u namelijk uw fietst vastleggen aan een paal of een fietsenrek waardoor uw fiets niet zomaar meegenomen kan worden. 

  
-


Insteekketting met bijpassend ringslot

WIlt u een insteekketting gebruiken? Dan heeft u een ringslot nodig met een speciaal hiervoor bedoeld insteekgat. Sommige insteekkettingen zijn speciaal bedoeld voor een specifiek ringslot. Mocht dit zo zijn dan is dit toegelicht in de productuitleg of de specificaties. Hier leest u ook andere waardevolle informatie zoals de lengte en dat is natuurlijk ook goed om te weten. Zo heeft u een langere ketting nodig als u de ze om een boom heen wilt slaan dan bij een lantaarnpaal.


Hoe werkt een insteekketting?

De werking van een insteekketting is heel simpel maar wel even handig om te weten. De volgende stappen zijn nodig om de insteekketting op correcte wijze te gebruiken in combinatie met het ringslot om uw elektrische fiets op slot te zetten:

  1. Draai de sleutel van het ringslot
  2. Haal de insteekketting uit het ringlot
  3. Sla de insteekketting om het voorwerp heen waar u uw fiets aan vast wilt zetten zoals een paal of het fietsenrek. Het is verstandig om deze ook door het wiel of door een slimme plek van het frame te halen. 
  4. Steek de kop van de ketting door de ring aan de uiteinde van de ketting
  5. Steek nu de insteekketting in het insteekgat van het ringslot
  6. Duw nu de beugel van het ringslot naar beneden waardoor deze door de spaken van het wiel gaat.
  7. Haal de sleutel uit het ringslot en controleer of beide sloten hun zijn goed doen en uw fiets staat veilig. 

 
Fietsoptimaal.nl door ProShops