Home       Contact       Winkelmandje (0)       Mijn Account

Home

Winkels

Service

Contact

Account

Mandje (0)

Beugelsloten

Home > Fietsaccessoires > Fietsslot > Beugelsloten


Beugelsloten worden het meeste gebruikt om een scooter, brommer of zelfs een motor op slot te zetten. Maar ook om een elektrische fiets veilig weg te zetten is dit slot een prima optie! De vaste vorm maakt het gebruik van een beugelslot erg gemakkelijk. Bovendien is een beugelslot over het algemeen een stuk lichter in gewicht ten opzichte van een kettingslot en is deze ook minder schadelijk voor de lak van uw fiets. Vrijwel alle beugelsloten zijn minimaal ART-2 gekeurd en daarmee dus geschikt om uw fiets te verzekeren tegen diefstal (controleer dit altijd wel even bij uw verzekeraar). 
-


Het gebruik van een beugelslot

Een beugelslot kan worden gebruikt om door de velg, het frame of een ander vast onderdeel van de fiets te halen en vervolgens te verbinden aan een vast object. Denk aan een fietsenrek, paal of hekwerk. Een nadeel van een beugeslot is dat u maar een beperkte ruimte beschikbaar heeft waardoor het niet mogelijk is om deze om een boom te slaan. Daarom zijn sommige beugelsloten voorzien van een bijhorende sterke kabel zodat het vastmaken van uw fiets aan een boom geen enkel probleem meer is.


Gebruiksvriendelijk

Een beugelslot is erg gebruiksvriendelijk en kan worden gebruik in een aantal simpele stappen:

  1. Gebruik de sleutel om de beugelslot van het slot te draaien
  2. Haal tegelijkertijd de U-beugel uit het slothuis. 
  3. Haal de U-beugel door de velg, frame of een ander vast onderdeel van de fiets en door een vast object.
  4. Steek de U-beugel weer in het slothuis
  5. Draai het slothuis weer op slot met behulp van de sleutel en controleer of alles naar behoren werkt. Fietsoptimaal.nl door ProShops