Home       Contact       Winkelmandje (0)       Mijn Account

Home

Winkels

Service

Contact

Account

Mandje (0)

Framemaat

Voordat u een fiets wilt aanschaffen is het belangrijk om te bepalen welke framemaat u nodig bent. Dit is essentieel om zonder lichamelijke klachten of spierpijn fijne kilometers te kunnen maken met uw nieuwe e-bike. Dit vinden wij voor u heel belangrijk en daarom geven wij u graag tips. 

Hoe meet ik de framemaat die ik nodig ben?

De juiste framemaat is het meest belangrijk als het gaat om een ergonomische zithouding. De juiste zithouding zorgt er namelijk voor dat u zonder pijn in de rug, armen of nek elke dag kunt fietsen, ook bij lange afstanden. Daarom vertellen wij u in vier stappen op welke wijze u de meest geschikte framemaat kunt bepalen aan de hand van uw binnenbeenlengte.

  1. Ga rechtop met de rug tegen de muur staan
  2. Zet uw voeten 15cm uit elkaar met uw schoenen en sokken uit
  3. Meet de afstand in centimeters van uw kruis tot aan de vloer
  4. Vermenigvuldig dit met 0,68 met als resultaat uw framemaat * **


* Haal hier vier centimeter vanaf als u een fiets aanschaft met een verende zadelpen
** Kies altijd de laagste maat als u tussen twee maten in zit

Hoe weet ik of ik goed op mijn fiets zit?

Om te controleren of uw huidige fiets wel van de juiste hoogte is kunt u de volgende stappen volgen:

  1. Ga op uw fiets zitten en vraag iemand om de fiets vast te houden
  2. Zet de bal van uw voet vlak op de trapper
  3. Draai te trapper zodat deze lineair staat met de zitbuis (dit maakt de afstand tussen trapper en zadel en grootst). Dus niet helemaal recht naar beneden.
  4. Controleer of uw been nu net niet volledig gestrekt is maar een kleine buiging zichtbaar is.


Is dit het geval? Dan is uw framehoogte goed! Is uw been volledig gestrekt of kunt u alleen met uw tenen de trappers raken? Dan is uw frame te hoog. Bij een te duidelijke knik in uw knie kunt u niet fijn fietsen en gaat u last krijgen van uw spieren. In dit geval zal uw frame dus hoger moeten. 

Hoe meet ik de framehoogte van mijn eigen fiets?
Heeft u een fiets die perfect zit? Dan wilt u natuurlijk dezelfde framehoogte weer maar hoe kunt u eigenlijk een framehoogte opmeten? Dat is eigenlijk heel simpel. Om de framehoogte van uw fiets te meten pakt u een meetlint en meet u de afstand vanaf het hart van de trapas tot het einde van het frame waar de zadelpen uitsteekt. De afstand hiertussen is de framehoogte van uw fiets. 

Weet u nu welke framemaat u nodig bent? Dan kunt u uw nieuwe elektrische fiets gaan uitzoeken met een framehoogte die voor u geschikt is!

 

 


Fietsoptimaal.nl door ProShops